Σε εφαρμογή από αύριο το πασχαλινό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας

Ανοιχτή θα είναι η αγορά της Καβάλας την Κυριακή των Βαΐων από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.  Μία καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές για χαλαρές αγορές, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε αρχικά για το εορταστικό ωράριο πως «τα τελευταία τρία χρόνια παραμένει το ίδιο, είναι κοινά αποδεκτό. Αύριο Παρασκευή αντί για 6μμ με 9μμ όπως είναι το θερινό ωράριο που έχει ήδη ξεκινήσει, θα γίνει 5.30μμ με 9μμ το απόγευμα. Από κει και μετά είναι η Κυριακή των Βαΐων που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, είναι η νόμιμη Κυριακή και το ωράριο θα είναι από τις 11πμ ως τις 3μμ. Ξεκινάει η Μεγάλη Βδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη είναι από τις 8.30πμ μέχρι τις 2μμ και από τις 5.30μμ μέχρι τις 9μμ, Μεγάλη Παρασκευή από τη 1μμ μέχρι τις 6μμ και Μεγάλο Σάββατο από τις 8.30πμ μέχρι τις 3μμ. Είναι ένα ωράριο το οποίο έχει αρκετές ώρες για να μπορεί κάποιος να βγει έξω στην αγορά και να βρει τα καταστήματα ανοιχτά ώστε να καταναλώσει και να αγοράσει εμπορεύματα ή προϊόντα. Από κει και μετά νομίζω ότι η κατάσταση παρατεταμένα χρονικά παραμένει ίδια, μια αβεβαιότητα στον κόσμο, ένα σφίξιμο γενικότερα, αυτό φαίνεται στη συμπεριφορά αλλά και στα μάτια του καταναλωτή, που έχει άμεσα αντίκτυπο σε πάρα πολύ χαμηλούς τζίρους».

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Σε ότι αφορά την Λευκή Νύχτα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Τροχαία Καβάλας είναι αρνητική με την πεζοδρόμηση για λίγες ώρες  της Βενιζέλου, του τμήματος που μονοδρομήθηκε… Αναφορικά με τις προετοιμασίες που γίνονται για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «να ξεκαθαρίσω κάτι το οποίο ίσως ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Βγαίνουν κάποιοι στα κανάλια, λένε διάφορα κλπ. Το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει πεζοδρόμηση σε οποιονδήποτε δρόμο δεν είναι υπεύθυνος ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Κανένας Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί σε καμία πόλη να απαιτήσει ή να επιβάλλει πεζοδρόμηση, μονοδρόμηση ή άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν και εδώ να το τελειώσουμε το θέμα. Δεύτερον εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε, η επιθυμία μας είναι αυτή, αν όχι η Βενιζέλου τουλάχιστον να πεζοδρομηθεί μεγαλύτερο μέρος από αυτό που ήδη είναι τώρα, ούτως ώστε να μπουν περισσότερες δράσεις. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει είναι και περιφερόμενα να υπάρχουν πάρα πολλά δρώμενα στην οδό Βενιζέλου. Υπάρχουν σημεία τα οποία έχουμε εντοπίσει και ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση, όπως είναι η αυλή του σχολείου του Αγίου Ιωάννη, όπως είναι κάποια άλλα σημεία που έχουν εσοχές στην περιοχή της Βενιζέλου, όπου μπορούν να μπουν εκεί κάποια δρώμενα και μπορούν έτσι τουλάχιστον να δώσουν κι εκεί μια εικόνα εορταστική, μια εικόνα που θα πάρει τον κόσμο και από το κέντρο να τον πάει προς τη Βενιζέλου. Είναι απλά τα πράγματα, δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να συζητάμε τα ίδια».

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

Και πρόσθεσε πως  «Εμείς ξεκινήσαμε κάτι το οποίο δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε αυτή η ζωντάνια στην πόλη τη συγκεκριμένη μέρα μέσα στο Μάιο. Ξεκινήσαμε κάτι, είναι ο τέταρτος χρόνος που προσπαθούμε να δείξουμε μια ζωντανή πόλη, να κατεβάσουμε τον κόσμο από τα σπίτια και από τον καναπέ και από την εύκολη κριτική, να βγει στους δρόμους και την αγορά, να γνωρίσει τα μαγαζιά και τα προϊόντα, φέρνουμε πολύ κόσμο από όμορους νομούς, κάνουμε διαφήμιση σε βαλκανικές χώρες. Θα έχουμε εκείνη την περίοδο ευτυχώς και πάρα πολύ κόσμο είτε είναι με αθλητικά δρώμενα όπως είναι στο Κολυμβητήριο που θα υπάρχουν αγώνες είτε είναι η συνάντηση η οποία θα γίνει σε πανελλήνιο επίπεδο από τα μουσικά λύκεια και σχολεία όλης της χώρας όσον αφορά τον Απόστολο Παύλο. Εκείνη την ημέρα τουλάχιστον θα υπάρχουν χιλιάδες κόσμου στην αγορά και την πόλη της Καβάλας. Θα ξεχυθεί παντού ο κόσμος, θα κερδίσουν όλοι, σίγουρα κάτι περισσότερο από αυτό που θα κερδίζανε σε μια συνηθισμένη Παρασκευή. Ας μπει στο μυαλό όλων αυτό, ας καταλάβουν όλοι ότι εκείνη την ημέρα τουλάχιστον, όσον αφορά τα κυκλοφοριακά, ότι και να γίνει, κι ένα μικρό δρομάκι να πεζοδρομηθεί, σίγουρα θα υπάρχει δυσκολία στην κίνηση. Κι ας καταλάβουν ένα πράγμα. Ότι εκείνο το απόγευμα είναι μια φορά το χρόνο, θα πρέπει να έχουμε υπομονή, κατανόηση, δεν χρειάζονται ούτε νεύρα ούτε ακρότητες, κι όσο το δυνατόν μπορούμε να είναι ένα απόγευμα χωρίς αυτοκίνητο. Υπάρχουν δόξα τω Θεώ πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς είτε λέγονται αυτά Αστικό ΚΤΕΛ είτε λέγεται ταξί είτε οτιδήποτε άλλο που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος με συχνά δρομολόγια που βάζουν εκείνη τη μέρα προς το κέντρο. Δεν υπάρχει λόγος από κοντινές περιοχές, επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει λίγο εδώ στην Καβάλα, να μην περπατάμε και από κοντινές περιοχές να παίρνουμε το αυτοκίνητο να το κατεβάζουμε στο κέντρο. Εκείνο το απόγευμα καλό είναι να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι μπορούν να κατεβούν και με τα πόδια τους, να κατεβούν και με το λεωφορείο, να κατεβούν και με ταξί. Πολύ απλά. Γιατί αλλιώς υπάρχει μια κυκλοφοριακή συμφόρηση η οποία είναι λογική. Όσο λιγότερα είναι τα αυτοκίνητα τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόβλημα. Απλά είναι τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση