ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε ετοιμότητα στο Δήμο Νέστου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο προκάλεσε ο Δήμος Νέστου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στη μισή Χρυσούπολη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «από την Τρίτη είχαμε κάνει ένα έκτακτο συντονιστικό ενόψει των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Συγκεντρωθήκαμε όλοι, η ΤΟΕΒ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Όλη η υπηρεσία καθαριότητας, οι τεχνικοί, με τους αντιδημάρχους ήμασταν σε επιφυλακή όλες αυτές τις μέρες. Ευτυχώς όλες οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει αυτόν τον καιρό μετά τη μεγάλη καταστροφή του καλοκαιριού, νομίζω απέδωσαν. Παρ’ όλο που την Τετάρτη είχαμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, την επόμενη μέρα δεν είχαμε το παραμικρό, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις, κάποιους δρόμους με πλημμύρες αλλά είναι αμελητέες. Βέβαια πρέπει να είμαστε πάλι σε επιφυλακή γιατί αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο δήμαρχος Νέστου πρόσθεσε ότι «Το πρόβλημα ήταν ότι από το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε ρεύμα ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης της Χρυσούπολης. Ειδοποιήσαμε το βράδυ κατά τις 11 αλλά δυστυχώς απαντάει τηλεφωνητής στην Αθήνα. Και την Πέμπτη το πρωί άρχισαν οι παρεμβάσεις. Ήρθε το ρεύμα αλλά ένα σχολείο που είναι δίπλα στο δήμο αναγκάστηκα να το κλείσω γιατί δεν είχαν ούτε θέρμανση. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο γυμνάσιο και στο λύκειο αλλά ζητήσαμε να κρατήσουν τα παιδιά στο γυμναστήριο, δόθηκε ρεύμα και μπήκαν στις τάξεις. Πιστεύω ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Είμαστε πάλι όλοι εδώ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε χρειαστεί. όταν παθαίνεις, μαθαίνεις. Εμείς με το που ακούμε πρόβλεψη ότι θα έχει βροχές, το άγχος περισσεύει».

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Για τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Νέστου, είπε ότι «είναι κάποια έργα που ευτυχώς υπήρχε το πρόγραμμα Φιλόδημος. Ήμασταν έτοιμοι γιατί περιμέναμε πολλά χρόνια, είχαμε μελέτες. Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας δεν άνοιξε τίποτα και ένα μέτρο που άνοιξε με το νερό το υπέβαλλα στην Περιφέρεια αλλά επειδή είδα ότι θα τρέξει πιο γρήγορα από το Εσωτερικών, το κατέθεσα κι εκεί. Ήδη έχουν εγκριθεί δύο πολύ σημαντικά έργα από τη ΔΕΥΑΝ. Αποκατάσταση ενός αγωγού ύδρευσης, γύρω στο 1,5 εκατομμύριο και 2 εκατομμύρια μία αποχέτευση στη Νέα Καρυά. Έχουμε ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια δηλαδή για δύο έργα Φιλόδημος από τη ΔΕΥΑΝ και τελευταία κατέβηκα ο ίδιος στο υπουργείο Εσωτερικών. Έχω ένα θέμα με τον αγωγό μετά από κατολίσθηση που έγινε και κρέμεται στον αέρα. Πρέπει να κάνουμε παρέμβαση. Αυτό το ξέρουμε από την εποχή Παυλίδη, δεν είχε γίνει τίποτα και τώρα καταφέραμε να το εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχει έγκριση, είναι της τάξης σχεδόν του 1 εκατομμυρίου. Είναι έργα που θα θωρακίσουν. Έχουμε ετοιμάσει δύο μελέτες και για το Χρυσοχώρι και την Αλατζάγιολα. Είναι δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του 1 εκατομμυρίου το καθένα. Προχωράνε κι αυτά. Είμαστε σε καλή φάση. Τώρα μένει να υλοποιηθούν όλα αυτά. Παράλληλα έχουμε και μικρότερα έργα. Θέλουμε να προλάβουμε κάποια πράγματα. Οι πιστώσεις ήταν εξασφαλισμένες χρόνια πριν αλλά με τον Ν4412 που έχει να κάνει με τις διακηρύξεις των διαγωνισμών πήγαμε πάρα πολύ πίσω, εμείς και όλοι οι δήμοι».

Για τον εκλογικό συνδυασμό του δήλωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμος και εντός 10ημέρου θα οριστεί ημερομηνία για να παρουσιαστούν οι πρώτοι σύμβουλοι. Παράλληλα θα γίνει ένας μίνι απολογισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *