ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καβάλας να αντιμετωπίσει την επερχόμενη επέλαση του χιονιά

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας ενόψει της κακοκαιρίας της Παρασκευής όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ζήσης Μπόνιας. Σύμφωνα με τον κ. Μπόνια ο Δήμος Καβάλας είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπόνιας επιβεβαίωσε πως «ο Δήμος Καβάλας είναι πάντα σε ετοιμότητα. Όλος ο κόσμος ακούει και διαβάζει, όλοι περιμένουμε φαινόμενα. Αντιμετωπίσαμε το Σάββατο ενδεικτικά το πρώτο κύμα, τώρα είμαστε επί ποδός. Έχουμε μοιράσει αλάτια σε όλες τις ενορίες, σε όλες τις εκκλησίες, 4-5 τσουβαλάκια σε κάθε εκκλησία, όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει λίγο όπου υπάρχει πρόβλημα μπορεί να πάρει αλάτι από κει. Τα  μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα, τα βυτία μας είναι γεμάτα, ο κόσμος είναι σε ετοιμότητα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι σε βαθμό που μας λένε, ότι δεν θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ας ελπίζουμε ότι θα την περάσουμε πιο μαλακά. Ο Δήμος έχει το γκρέιντερ που είναι στην πρώην Κοινότητα Φιλίππων, υπάρχει ένα άλλο πολυμηχάνημα το οποίο έχει και αλατιέρα, άμα χρειαστεί θα βγάλουμε στο δρόμο και δύο gcb. Αν χρειαστεί θα βγουν και βυτιοφόρα να ρίχνουν θαλασσινό νερό. Οι εργαζόμενοι με την εμπειρία τους λένε ότι βοηθάνε. Και εγώ το πιστεύω ότι βοηθάνε, σίγουρα θα βγουν. Η μία υδροφόρα είναι 10 κυβικά και η άλλη είναι 12 κυβικά. Έχουν θαλασσόνερο και θα ρίχνουν όπου και για όσο χρειαστεί. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γιατί δίνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εμένα αυτό με φοβίζει περισσότερο παρά το χιόνι. Το χιόνι αν είναι δυο, τρεις ώρες και πέντε ακόμα θα το παλέψουμε. Τους πάγους τους φοβάμαι. Γιατί είναι πιο δύσκολος ο πάγος, πιο ύπουλος. Η μορφολογία του δήμου μας είναι δύσκολη».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Όσον αφορά τις προσλήψεις στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ο κ. Μπόνιας διευκρίνισε πως «τώρα θα ξεκινήσουμε ενέργειες, είχαμε μια ελπίδα με την Κοινωφελή Εργασία, βλέπουμε ότι αργεί και θα ξεκινήσουμε διαδικασία για δίμηνα πάλι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *