Κύριο άρθροΠολιτική

Σε ετοιμότητα η παράταξη του Άρη Βέρου που διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο Καβάλας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Άρης Βέρος. Σχετικά λοιπόν δήλωσε ότι «Είμαστε 4 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου, και ένα βήμα πριν, ξεκινήσαμε και εμείς. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια, τον αγώνα αλλά και έτσι και αλλιώς δουλεύουμε εδώ και οκτώ χρόνια αυτοδιοικητικά. Ως δημοτική παράταξη, ως Συμπαράταξη Πολιτών δουλεύουμε με πρόσωπα και νέες προσωπικότητες. Και αυτό το κάνουμε θέλοντας από τη μια να ακούσουμε τους πολίτες για μια ακόμη φορά ώστε να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες μιας διοίκησης εφόσον αναλάβει την εξουσία και πως πρέπει να κινηθούμε ώστε να δοθεί τέλος σε ταλαιπωρία πολιτών και επισκεπτών.

Άλλωστε οι επαφές για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά συνεχίζονται, ενώ 28 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα θα παρουσιάσουμε ένα μεγάλο αριθμό από τους υποψηφίους μας».

ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ

Στο ερώτημα αν ο κόσμος ασχολείται με τις εκλογές τόνισε ότι «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές γίνονται συζητήσεις για τις εκλογές αυτές καθεαυτές. Ένα μήνα πριν τις εκλογές υπάρχει ένταση αλλά ο κόσμος καθημερινά ζει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Προβληματίζονται, ανησυχούν, ίσως δεν το δείχνουν αλλά ναι αγωνιούν και θέλουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Μπορεί να μην φαίνεται αυτό το καθεστώς στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες βγάζουν συνεχώς λανθασμένα συμπεράσματα αλλά το πρόβλημα υπάρχει έτσι και αλλιώς.

Αυτό που βλέπουμε τέλος σε ό,τι αφορά το κοινό είναι ότι και το ίδιο διαπιστώνει πως μετά τη διοίκηση του αείμνηστου Λευθέρη Αθασιάδη, κάθε διοίκηση που αναλαμβάνει απλά αντί να κάνει βήματα εμπρός, κάνει βήματα πίσω.

Από την άλλη στις εκλογές του 2014 είχαμε 8 συνδυασμούς, τώρα θα έχουμε σίγουρα 6 όσοι δηλαδή έχουν δηλώσει επίσημα. Πρόθεση εκδήλωσαν και άλλοι συμπολίτες μας ώστε να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι καλό μια και είναι σωστό να υπάρχει πολυφωνία, αφού μιλάμε για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Μακάρι όμως όλοι αυτοί που δηλώνουν να πάνε μέχρι το τέλος».

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Εκτίμησε ότι και ο  νέος  εκλογικός νόμος, η απλή αναλογική δίδει το δικαίωμα σε πολλούς να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. «Μετά από 16 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι σωστό και χρήσιμο να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά είπα και θα το ξαναπώ ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις τους ανθρώπους, αυτούς με τους οποίους θα στελεχώσεις και θα κάνεις έναν αξιόλογο συνδυασμό. Όχι ότι δεν υπάρχουν άξιοι  συμπολίτες με αρχές και αξίες. Αλλά πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να συμμετέχουν.

Και σε αυτό φταίμε και εμείς γιατί με την λειτουργία μας στα κοινά οδηγήσαμε κάποιους να μας γυρίσουν την πλάτη. Πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε. Και θα το δουν οι πολίτες στις εκλογές του Μαΐου και δη στις επόμενες εκλογές, ότι με την απλή αναλογική σπάζει το δημαρχιακό σύστημα και ο όποιος Δήμαρχος εκλεγεί ενδεχομένως να έχει λιγότερους συμβούλους από το δεύτερο εκλεγμένο.

Αυτό σημαίνει ότι ξέραμε για απόλυτη πλειοψηφία και κάποιοι νόμιζαν ότι μπορούν να κόβουν και να ράβουν χωρίς να σκέφτονται, εξυπηρετώντας μικρά και μεγάλα συμφέροντα, απλά τελειώνουν.

Άρα οι προσωπικές υποσχέσεις δεν θα μπορούν να ισχύουν και πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί αφού μετά τις εκλογές οι υποσχέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Η λογική ότι πέφτουν φύλλα και ο Δήμαρχος πρέπει να επέμβει δεν θα προχωρήσει άλλο. Για να καλύψεις τις θέσεις διοίκησης δεν θα μπορείς να έχεις δικούς σου ανθρώπους. Ακόμη και αν ο Βέρρος εκλεγεί και η Δήμαρχος με 25% από την πρώτη Κυριακή θα έχει 10-11 δημοτικούς συμβούλους. Άρα πως θα κάνει παιχνίδι ο Δήμαρχος; Θα χρειασθούν επομένως συνεργασίες. Αλλά δεν θα σημαίνει αυτό ότι θα συμφωνήσουν από πριν οι παρατάξεις.

Εμείς αν είμαστε διοίκηση θα συζητήσουμε με όλες τις παρατάξεις, εκτός από την παράταξη της Χρυσής Αυγής αν βέβαια αυτή υπάρξει.

Θα δούμε λοιπόν ποια είναι τα προβλήματα, ποια μπορούμε να λύσουμε και θα προχωρήσουμε αναλόγως.

Όχι μια φορά σε μια θητεία 5 ετών να μας καλεί ο εκάστοτε Δήμαρχος επειδή τα βρίσκει σκούρα ή επειδή το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους. Εμείς θα ακούσουμε τους πολίτες και θα διοικήσουμε με τους πολίτες. Πριν το πρόγραμμα μας, πρέπει να μιλάμε με τους πάντες και μαζί να διαμορφώνουμε την πρότασή μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΑΕ

Στο ερώτημα τι θα πράξει η ΛΑΕ τόνισε ότι «Και εγώ συζητώ και ξέρω ότι έχουμε σχέσεις. Πεδίο συνεργασίας υπάρχει και θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις. Κανένα θέμα δεν υπάρχει μαζί τους μια και η αποχώρησή τους από την Συμπαράταξη Πολιτών δεν έχει σχέση με τη δράση μας. Οι λόγοι είναι η πολιτική τους διαφορά σε κομματικό επίπεδο. Άνθρωποι της ΛΑΕ θα θέλαμε να είναι μαζί μας. Προσπάθειες και συζητήσεις γίνονται. Γιατί υπάρχει η επόμενη ημέρα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.

Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι σύντομος. Υπάρχει όμως η επόμενη μέρα και πρέπει πολλά να αλλάξουν στο Δήμο Καβάλας. Χρειάζεται όραμα, πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά η κρίση θα συνεχισθεί. Για αυτό δεσμευόμαστε στην κοινωνική πολιτική και παροχή ενώ θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Καβάλας  και των επισκεπτών μας.

Χρειάζονται σωστές κινήσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του νερού, των απορριμμάτων και άλλων πολλών ενώ επιδιώκουμε ως στόχο να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα αποτελέσει τον ιδανικό τόπο για την νεανική επιχειρηματικότητα. Θέλουμε οι νέοι να γυρίσουν εδώ, να μείνουν εδώ και να εργασθούν εδώ. Για αυτό και ως συνδυασμός επιλέγουμε και νέους και φυσικά και έμπειρους ανθρώπους. Οι νέοι και οι νέες πρέπει να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους όχι όμως με την Χρυσή Αυγή. Θα συζητήσουμε με όλους τους άλλους με στόχο το κοινό καλό. Έτσι και αλλιώς μας νοιάζει το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων» δήλωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *