Σε εξέλιξη όλες οι διεθνείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜΘ όπως δηλώνει ο Αντιπρύτανης του κ. Δημήτρης Μαδυτινός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης βρίσκεται σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Διδυμότειχο η νοσηλευτική, στη Δράμα η δασοπονία, η οινολογία και η αρχιτεκτονική τοπίου και στην Καβάλα οι σχολές διοίκησης και οικονομίας καθώς και η σχολή τεχνικών εφαρμογών. Επειδή μιλάμε για όλο το ίδρυμα θα ήθελα να δώσω μια πλήρη εικόνα για το τι γίνεται γενικότερα με τα ευρωπαϊκά προγράμματα η οποία είναι πλήρης, ενθαρρυντική η πορεία μας, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ήδη πήρε μπρος και το Διδυμότειχο και στέλνει φοιτητές να κάνουν πρακτική σε νοσοκομεία του εξωτερικού, κάτι πολύ δύσκολο ως εγχείρημα, διότι όταν στην ανταλλαγή ο εταίρος βλέπει πόσο μακριά είναι και πόσο δύσκολα θα πάει εκεί, το σκέφτεται πολύ. Το να δεχθεί, όμως, δικά μας παιδιά να κάνουν πρακτική, επειδή φημίζονται για την καλή παράδοση που έχουν στα θέματα της υγείας, δέχονται τα δικά μας παιδιά, κάνουν πρακτική με επιτυχία και βρίσκουν δουλειά.

Η Δράμα είχε πάρει μπρος εδώ και πολλά χρόνια αλλά τώρα πάλι είναι πιο πολύ ενθουσιασμένοι οι συνάδελφοι εκεί και οι μετακινήσεις είναι πολλές. Η Καβάλα έχει την παράδοση, πιάνουμε το χρόνο πάνω από 150 μετακινήσεις καθηγητών και φοιτητών. Είναι πάρα πολλές και να για να οργανωθούν, οι συνάδελφοι οι οποίοι εργάζονται στο γραφείο Erasmus του ΤΕΙ ΑΜΘ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα καλύψουν.

Είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις συνεργασίες μας. Είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τους εισερχόμενους καθηγητές και φοιτητές οι οποίοι είναι κι αυτοί πάρα πολλοί και είναι ένα μεγάλο βάρος για μας όταν έρχονται και πρέπει να οργανώνουμε διδασκαλίες και μαθήματα για τα παιδιά, αλλά μας αρέσει. Το κάνουμε χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, επειδή το θέλουμε και πετυχαίνει σχεδόν πάντα».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ

Για τα όσα έγιναν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, είπε ότι «τον τελευταίο μήνα είχαμε τη συνάντηση ενός δικτύου που έχουμε όσον αφορά τη λογιστική και τα λογιστικά πρότυπα που το βασικά το τρέχει το τμήμα χρηματο-οικονομικής και λογιστικής, με τον συνάδελφο κ. Μανδήλα. Έκανε εδώ την ετήσια συνάντηση των εταίρων με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι αυτό το δίκτυο έχει καταφέρει να κάνει πρόταση και πήρε χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια, αρκετά χρήματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των μετακινήσεων. Το προηγούμενο project που είχε η ίδια ομάδα βραβεύεται στη Βιέννη, αν δεν κάνω λάθος τον επόμενο μήνα. Θα είναι ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά project πάνω στον τομέα χρηματο-οικονομικής.

Εμείς ήμασταν στη Σουηδία πριν μια βδομάδα σε ένα άλλο δίκτυο 20 Πανεπιστημίων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Κολομβία και αποφασίστηκε εκεί, σε πανηγυρική εκδήλωση, να γίνει το 2020 στην Καβάλα το συνέδριο Prime Networking όπου θα συμμετέχουν πάνω από 150 φοιτητές και καθηγητές από τις χώρες που είναι μέλη του δικτύου μας. Ετοιμαζόμαστε ήδη, αφού πήραμε το πράσινο φως, για να οργανώσουμε αυτό το συνέδριο που είναι πάρα πολύ μεγάλων απαιτήσεων».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Για τις μελλοντικές δράσεις, είπε ότι «από ‘δω και στο εξής είναι προγραμματισμένες μετακινήσεις πάρα πολλών φοιτητών στο εξωτερικό, είτε για μαθήματα είτε για πρακτική. Είναι οι μετακινήσεις τον καθηγητών μας για διδασκαλία και ήδη για το 2019, το Μάιο, ετοιμάζουμε τη Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας όπου 25-30 καθηγητές από διάφορες χώρες θα έρθουν να διδάξουν στα δικά μας παιδιά αλλά και στους φοιτητές που φιλοξενούμε από το εξωτερικό. Οι δραστηριότητες είναι πάρα πολλές και δεν προλαβαίνουμε να τις δούμε όπως θα έπρεπε, αλλά πιέζουμε την κατάσταση. Όλοι οι συνάδελφοι βοηθούν στο βαθμό που τους το ζητάμε και πηγαίνει πάρα πολύ καλά η υπόθεση.

Σκεφτόμαστε κάποια στιγμή να καλέσουμε τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων για μία πιο πλήρη ενημέρωση κι εκεί θα τεθούν ερωτήματα, προβληματισμοί κ.α.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.