Σε εξέλιξη οι εργασίες στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα, σύντομα θα τοποθετηθεί και ΑΤΜ

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα και σύντομα θα τοποθετηθεί και ΑΤΜ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε εξέλιξη είναι και οι διαδικασίες αναβάθμισης του σχολείου Κρηνίδων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «στον Αμυγδαλεώνα εκτελείται η δημιουργία του ΚΕΠ στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος. Είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, θα τοποθετηθεί σύντομα και ΑΤΜ. Πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης. Πολύ σημαντικά και μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Για το Γυμνάσιο των Κρηνίδων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Έχει εκδοθεί και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου και περιμένουμε την πρόταση από την Περιφέρεια για να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κάτι που το θεωρούμε σχεδόν δεδομένο.

Το μεγάλο έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής είναι η υδροδότηση των Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Ο ΤΑΡ μας έστειλε τη δωρεά του όσον αφορά τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα την έχουμε. Μετά ξεκινάει ένα κυνήγι εγκρίσεων από τα υπουργεία».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «ένα τελευταίο που έχουμε βάλει σαν μεγάλο στόχο είναι να μπορέσει να αξιοποιηθεί ο τουρισμός, που επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Να αξιοποιηθεί από τις κοινωνίες των Κρηνίδων, των Φιλίππων και των άλλων οικισμών. Εκεί πρέπει να προβούμε σε κάποιες δραστηριότητες και κάποια έργα για να δημιουργηθούν κίνητρα στους επισκέπτες να μπουν μέσα στα χωριά. Είμαστε σε αυτήν τη φάση και γρήγορα θα έχουμε κάποια πρώτα αποτελέσματα.

Για τα λασπόλουτρα είπε ότι «το έργο πιστεύουμε να δημοπρατηθεί μέσα στο φθινόπωρο. Έμειναν κάποιες εκκρεμότητες. Υπήρχαν αρκετά κενά τα οποία σιγά- σιγά ολοκληρώνονται. Η κίνηση στα Λασπόλουτρα παρουσιάζει πτώση, περίπου 50%, αλλά σε σχέση με τα άλλα τουριστικά καταλύματα είμαστε πολύ καλά. Ευελπιστούμε του χρόνου να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα με τον κορωνοϊό. Είμαστε ικανοποιημένοι σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες λουτροπόλεις».

Για την καθημερινότητα είπε ότι «είναι ένας διαρκής στόχος. Είμαστε σε καλό σημείο, υπάρχει το προσωπικό, η διάθεση, η βούληση. Οι πρόεδροι είναι ορεξάτοι, συνεργαζόμαστε άψογα. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.