Σε εξέλιξη είναι η εργολαβία για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» Ευαγγελία Δρακονάκη

Η εργολαβία των Παιδικών Χαρών του Δήμου Καβάλας είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα σε όλες τις Παιδικές Χαρές όπου οι παλιές υποδομές ξηλώθηκαν και μόλις τοποθετηθεί ο ελαστικός τάπητας θα εγκατασταθούν και τα νέα πιστοποιημένα παιχνίδια που έχουν ήδη παραγγελθεί.

Στις δηλώσεις της η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «πλησιάζει το καλοκαίρι και υπάρχει έντονη ανησυχία, είναι πολύ λογικό. Η εργολαβία των Παιδικών Χαρών είναι σε εξέλιξη. Οι υποδομές οι περισσότερες έχουν τελειώσει, αυτές που αφορούν τα μπετά και τις διαμορφώσεις των Παιδικών Χαρών. Ο εργολάβος έχει προβεί στην παραγγελία για την προμήθεια ελαστικού δαπέδου και εσωτερικών περιφράξεων όπου χρειάζεται και όλων των εξοπλισμών που προβλέπει η μελέτη για να τοποθετηθούν τα όργανα της Παιδικής Χαράς. Το θέμα των παραγγελιών έχει να κάνει και με τη ρευστότητα που υπάρχει. Οι επιταγές που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι εργολάβοι έχουν εκλείψει, οπότε και οι εταιρίες για να προμηθεύσουν χρειάζονται τα χρήματα μπροστά. Ωστόσο η εργολαβία είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι καθυστερήσεις έχουν να κάνουν κάθε φορά με την προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού ο οποίος κατασκευάζεται εκτός Καβάλας βέβαια και θα τον προμηθευτεί ο εργολάβος για να τον τοποθετήσει. Μιλώντας με τον εργολάβο πριν δυο τρεις μέρες μού είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είναι σε θέση να τοποθετήσει τον ελαστικό τάπητα και τις εσωτερικές περιφράξεις. Η εξέλιξη μιας εργολαβίας δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ένα άτομο ή από έναν προμηθευτή. Είναι μια αλυσίδα που πρέπει να έχει μια συνέχεια και στις παραγγελίες και στις παραδόσεις. Η τελευταία ενημέρωση που έχω από τον εργολάβο ειδικά για το Κοράλλι στο Παληό είναι ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει αρχίσει να τοποθετεί τον ελαστικό τάπητα για να κουμπώσουν επάνω και τα παιχνίδια που ήδη υπάρχουν στην Καβάλα».

ΤΟΙΧΙΟ

Ερωτηθείσα η κ. Δρακονάκη αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με την ανακατασκευή του τοιχίου στο Παληό στη θέση Γλάστρες, σημείωσε πως «το έργο είναι σε εξέλιξη. Ο εργολάβος από την κάτω πλευρά του δρόμου καλουπώνει και σκυροδετεί. Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, το οποίο ελλοχεύει και κινδύνους οπότε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί. Θα ζητήσω λίγη ακόμα υπομονή από τους διερχόμενους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ροή της κυκλοφορίας από την Παράκαμψη, κατασκευάζοντας όμως ταυτόχρονα και το τοιχίο αντιστήριξης. Έχει βελτιωθεί η σήμανση, ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν και παρανομούν και περνούν το δρόμο της ΜΟΜΑ πηγαίνοντας προς το Παληό. Να θυμίσω για μια ακόμα φορά ότι το πρώτο μέλημά μας εξαρχής ήταν να βάλουμε φωτεινούς σηματοδότες έτσι ώστε να αλλάξει το πέρασμα στο δεύτερο τμήμα της οδού. Ωστόσο δυστυχώς η οδηγική παιδεία μάλλον υστερεί και οι πιθανότητες για μια μετωπική σύγκρουση είναι πολύ αυξημένες, οπότε αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε τον έναν και μοναδικό δρόμο της Παράκαμψης με αυτήν την έντονη κλίση που έχει, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο απαγορεύεται και η διέλευση των οχημάτων που είναι πάνω από 3,5 τόνους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση