ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε εμπρησμό αποδίδει τη φωτιά στην πρώην Παιδόπολη ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Παραρτήματος Προστασίας Καβάλας  Σωτήρης Σωτηριάδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Σε εμπρησμό αποδίδει τη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην πρώην Παιδόπολη ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Παραρτήματος Προστασίας Καβάλας  κ. Σωτήρης Σωτηριάδης.

Άλλωστε η φωτιά ξεκίνησε από έναν αποθηκευτικό χώρο στο ισόγειο του κτιρίου  που δεν είχε καν ηλεκτρικό ρεύμα!

Στις δηλώσεις του ο κ. Σωτηριάδης τόνισε πως «αποκλείοντας όλους τους παράγοντες, καθώς ήταν προσωρινά ένας αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος υπήρχε εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον εμείς τον βρήκαμε έτσι ακριβώς όπως υπήρχε, είχε δημιουργηθεί για να αποθηκευτούν παλιά αντικείμενα από τους κοιτώνες που είναι στο έργο της ανακαίνισης. Επειδή εκεί πέρα δεν υπάρχει ούτε ρεύμα και δεν υπήρχε από κάπου αλλού εστία φωτιάς, τα στοιχεία τουλάχιστον σε εμένα και αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι. Τώρα ποιος τι και γιατί αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω και δεν είμαι κι εγώ ο αρμόδιος να το πω αυτό όσο είναι σε εξέλιξη το στάδιο της προανάκρισης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα βγάλει το πόρισμα και περιμένουμε. Από πάνω βρίσκεται μια αίθουσα που είναι υπό ανακαίνιση, δεν μας έχει παραδοθεί, αυτό πρέπει να το τονίσω, δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου. Είναι η αίθουσα ψυχαγωγίας, εξωτερικά έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά τα κουφώματα και η μόνωση, εσωτερικά δεν θα το έλεγα τόσο, δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές εντός του κτηρίου και κάτω που έχουν καεί όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα που υπήρχαν σε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο. Ήδη από τη Δευτέρα έχουμε ασφαλίσει το χώρο περιμετρικά, υπάρχουν σπασμένα τζάμια, υπάρχουν αποκαΐδια, περιμένουμε την Πυροσβεστική να έρθει μια τελευταία φορά να κάνει μια αυτοψία, έναν έλεγχο μέσα στο χώρο. Ήδη εμείς περιμετρικά μαζεύουμε ότι επικίνδυνα υλικά μπορεί να υπάρχουν και συνεχίζεται κανονικά η καθημερινότητα και πρέπει να τονίσω ότι ουδέποτε κινδύνευσε ή απειλήθηκε ανθρώπινη ζωή τη Δευτέρα. Τα παιδιά λείπανε, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας που έπρεπε σε περίπτωση φωτιάς. Υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα που δείχνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης τι ακριβώς κάνουμε. Το σημαντικότερο επίσης ήταν ότι δεν επεκτάθηκε στο δάσος, καθώς είμαστε σε δασική περιοχή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα της πρώην πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλιππίδου ότι «γνωρίζει πολλά αλλά δεν θέλει να ανοίξει το στόμα της», ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε πως «όποιος ή όποια γνωρίζει αρκετά και θέλει να τα πει, ας βγει να τα πει συγκεκριμένα. Κι αν κρίνω προσωπικά ή και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι πρέπει να απαντήσουμε κι ότι είναι άξια απάντησης φυσικά και θα απαντήσουμε. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αοριστολογίες και γενικολογίες του οποιουδήποτε λέει οτιδήποτε χωρίς να έχει και καμιά θεσμική ιδιότητα με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας πλέον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *