«Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι πολύτεκνοι» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Καβάλας Γιάννης  Βοϊδης

Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι πολύτεκνοι καθώς η κυβέρνηση αντί να τους ελαφρύνει  φορολογικά τους έχει επιβαρύνει επιπλέον…  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Καβάλας κ. Βοϊδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με μελανά χρώματα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν….

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ελαφρύνσεις σε εμάς δεν υπάρχουν. Οι πολύτεκνοι με 4-5-6 παιδιά πληρώνουν τον ίδιο φόρο με έναν άγαμο, τα δε παιδιά τους θεωρούνται τεκμήρια, ωσάν να είναι ένα αυτοκίνητο.

Κάναμε μια κίνηση και είπαμε να παραδώσουμε τα παιδιά στην εφορία σαν να είναι πινακίδες; Αυτό είναι το σημείο στο οποίο φτάσαμε. Έγιναν πολλές κινήσεις, πολλές επιστολές γράφηκαν αλλά τελικά όλα είναι φωνή βοώντως εν τη ερήμω.

Την ίδια ώρα που η χώρα μας δυστυχώς μειώνεται. Είναι χώρα όχι απλά γερόντων αλλά υπεργερόντων. Το 2050 αν οι κάτοικοι της χώρας μας είναι 13-14 εκ. μόνο 4,5 – 5 εκ. θα είναι Έλληνες. Οι άλλοι θα είναι ξένοι.

Και αυτά δεν είναι δικά μας λόγια. Τα λένε επιστήμονες που ασχολούνται με το δημογραφικό. Η χώρα μας έτσι απλά πήρε την κατιούσα. Εμείς βραβεύουμε τα παιδιά των πολυτέκνων που εισήλθαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα παιδιά που έχουν αριστεύει σε Γυμνάσιο και Λύκειο σε επίπεδο νομού.

Κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια βραβεύουμε και τις νέες πολύτεκνες μητέρες.  Φέτος έχει σειρά η μάνα του 2016 σε μια γιορτή που θα γίνει στις 15 Μαΐου.  Θα έρθει μάλιστα σε εκείνη την εκδήλωση και ο Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και ο ίδιος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής αυτής της εκδήλωσης για την οικογένεια. Οι πολύτεκνες μητέρες πριν από κάποια χρόνια ήταν από 30 περίπου οικογένειες κάθε χρόνο, και φέτος έχουμε μόλις 12 οικογένειες στο Ν. Καβάλας που είναι πολύτεκνες. Και αυτές είναι οικογένειες που έχουν βαθιά πίστη στο Θεό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση