ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε διαγωνισμό προτίθεται να βγάλει η Ιατρική Εταιρία Καβάλας τη μίσθωση της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας θα βγάλει σε διαγωνισμό τη μίσθωση της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής για να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς σχολίασε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα τρέξουν μέσα στο Φεβρουάριο κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη στην όλη υπόθεση.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Γρανάς σημείωσε πως «την Κυριακή είχαμε την ετήσια Γενική Συνέλευση όπου κάναμε τον απολογισμό του Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό. Το θέμα που περισσότερο απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση εκτός από την οικονομική κατάσταση της εταιρίας η οποία κατά τη διάρκεια του 2017 κατόρθωσε να νοικιάσει τα ακίνητα που είχε στην Αθήνα και εδώ στη Βενιζέλου και διαφαίνεται ότι είμαστε ίσα βάρκα ίσα πανιά περίπου και κυρίως το πρόβλημα που μας απασχόλησε για αρκετό χρόνο ήταν η ενοικίαση της πρώην  Ορθοπεδικής. Όπου η Γενική Συνέλευση παραχώρησε στο Δ.Σ. την εντολή να προχωρήσει σε ενοικίαση ζητώντας δηλαδή από τους επενδυτές να μας πουν τι θα κάνουνε. Και αυτό βέβαια το κάνουμε για να εξοικονομήσουμε και πόρους να μπορέσουμε να πάμε στον Άρειο Πάγο διεκδικώντας το Σανατόριο. Διαφορετικά δεν μπορούμε, χρειάζεται ένα σεβαστό ποσό. Εμείς είδαμε και με το Δήμο Καβάλας αλλά και με την Περιφέρεια και  τη Διαχειριστική Αρχή αν μπορούσαμε κατασκευαστικά να το τελειώσουμε και να μπορέσουμε πιο εύκολα να το παραχωρήσουμε για κάτι που θα μπορούσαμε κι εμείς να συμμετέχουμε, αλλά να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από τους επενδυτές οι οποίοι θα προσφέρουν αν υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό θα φανεί φαντάζομαι μέσα στον επόμενο μήνα, τότε θα ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει νομίζω άλλος χρόνος, προχωράμε. Θα κάνουμε μια διακήρυξη ενδιαφέροντος να μας πουν τι θέλουν να κάνουν και θα εκτιμήσουμε εμείς ανάλογα,  μετά ίσως καλέσουμε και έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε όλοι  μαζί ποιον επενδυτή θα επιλέξουμε. Υπάρχει ενδιαφέρον, αυτό όμως θα φανεί όταν φτάσουμε στο δια ταύτα. Ίσως αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουν κάνει κάποιες επαφές συζητώντας με τις τράπεζες κλπ. Επειδή είναι ενοίκιο δεν ξέρω και εγώ τι γίνεται, η τράπεζα θα τους χορηγήσει ένα χρηματικό ποσό ώστε να κάνουν έργα εκεί, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έργα από μόνοι τους, έχουν δηλαδή την οικονομική επιφάνεια ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν στο κτήριο; Όλα αυτά θα πρέπει να τα δουν κι αυτοί. Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν φαντάζομαι θα έχουν κάνει τις επαφές τους και τώρα να δούμε τι θα γίνει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά δεδομένα της Ιατρικής Εταιρίας ο κ. Γρανάς σημείωσε πως «από τότε που έφυγε το νοσοκομείο το συγκρότημα του πρώην Σανατορίου  και με την ατυχή ανακατασκευή που κάναμε στην παλιά Ορθοπεδική  χωρίς να ολοκληρώσουμε αυτό που είχε στο μυαλό του το προηγούμενο συμβούλιο, μας οδήγησε στο να καταναλώσουμε όλα τα αποθέματα τα χρηματικά που είχαμε και φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώνουμε ακόμα και τους υπαλλήλους που έχουμε, το ΙΚΑ κλπ. Αυτά όλα τακτοποιήθηκαν μετά από την πώληση του γραφείου στη Βενιζέλου, εξοφλώντας βέβαια και το υπόλοιπό από την ανακατασκευή της  Ορθοπεδικής στον εργολάβο. Είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί και οι επενδυτές κοιτάζουν να βρουν ποια επένδυση έχει την περισσότερη επιδότηση, αυτό έχω καταλάβει με αυτούς που μίλησα. Τώρα πώς θα το διαμορφώσουν το σκηνικό, γιατί έχουμε κι εμείς κάποιους περιορισμούς στο τι είναι δυνατόν να αναπτυχθεί στην πρώην Ορθοπεδική, θα δούμε. Παρόλο που κάποιοι λένε ότι εμείς ότι έσοδα έχουμε από κει ως κοινωφελές ίδρυμα θα τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τις κοινωφελείς δράσεις που μπορούμε. Έχουμε τον Παιδικό Σταθμό στον Αμυγδαλεώνα και έχουμε και στο νου μας κι άλλα πράγματα, αλλά χρειάζεται να έχουμε μια οικονομική επιφάνεια πολύ καλύτερη από αυτή που έχουμε σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *