Κύριο άρθροΠολιτική

Σε αστοχία κι απειρία αλλά όχι σε δόλο, αποδίδει ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τις ενέργειες από πλευράς Επιμελητηρίου που είχαν ως συνέπεια την απουσία του από τη συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά

Δεν ενημερώθηκε εγκαίρως όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για την σύσκεψη του Επιμελητηρίου με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.

Για το θέμα δήλωσε ότι «κατ’ αρχήν αυτές οι κόντρες, για τη δική μου την κουλτούρα είναι παρωχημένες, είναι άχαρες, είναι άγονες, δεν φέρνουν τίποτα θετικό. Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά προέκυψαν μετά από μία δήλωσή μου, ότι όντως ενώ γνώριζε το Επιμελητήριο εδώ και βδομάδες, συζητούσε, την επίσκεψη της υπουργού, δεν φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει. Τουλάχιστον εμένα. Φτάσαμε 29 του μηνός να στείλει mail στο κλείσιμο ακριβώς του Πρωτοκόλλου των Δήμων. Αυτό που κάνει ο τελευταίος σύλλογος, είναι να κάνει μια διαπίστωση αν έφτασε αυτό το mail το οποίο ήταν στο Πρωτόκολλο. Το Πρωτόκολλο κλείνει και ήταν γνωστό ότι ακολουθούσε 24ώρη απεργία. Και το πολύ απλό, λοιπόν, να δούμε «έφτασε; Δεν έφτασε; Ενημερώθηκε ο δήμαρχος;», ένα τηλεφώνημα στο δικό μου το κινητό. Κάτι που έκανε με τους άλλους δημάρχους, γιατί χθες επικοινώνησα. Η κα Τσανάκα ήταν η οικοδέσποινα που έτσι κι αλλιώς ήταν στο πρόγραμμα να δει την κα υπουργό, αλλά προς τους άλλους δύο δημάρχους έγινε το τηλεφώνημα από τον ίδιο τον κ. Δέμπα και τους ενημέρωσε ότι πράγματι έχουν συνάντηση. Σε μένα δεν έγινε αυτό ποτέ, με αποτέλεσμα να έχω πλήρη άγνοια ή να θεωρώ ότι είναι μία συνάντηση εργασίας που δεν συμμετέχουν οι δήμαρχοι. Μέχρι εκεί. Και μάλιστα, δεν καταφέρθηκα, μίλησα για αστοχία η οποία μπορεί να προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από απειρία σε θέματα επικοινωνίας. Δηλαδή αυτό που λέμε ένα τηλεφώνημα, είναι μέσα στους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ δημάρχων, προέδρων, Επιμελητηρίων κλπ. Εν πάση περιπτώσει μίλησα για αστοχία και δεν μίλησα ούτε για πρόθεση, ούτε για δόλο, ούτε για σκόπιμη ενέργεια που θα έπρεπε να προκαλέσει αντιδράσεις. Και μέχρι εκεί το σταμάτησα. Είμαι και το γνωρίζετε όλοι, δήμαρχος αεικίνητος. Είναι δυνατόν, όταν παίρνω το αεροπλάνο και κατεβαίνω και συναντώ την κα Κουντουρά και τους παράγοντες των υπουργείων στην Αθήνα, κάθε τρεις και λίγο, να βρίσκω δικαιολογία και να μην παραστώ στην Καβάλα; Και πάλι τα βλέπω, όμως, δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω με γλώσσα πιο λαϊκή, νομίζω ότι πρέπει εδώ να σταματήσει αυτή η ανοησία. Πάντως, το mail έφτασε στο κλείσιμο –για να τελειώνω- του Πρωτοκόλλου, δεν ενημερώθηκε κανένας, ούτε εγώ, ούτε το γραφείο μου τηλεφωνικά, όπως το ίδιο έγινε στους άλλους δημάρχους του νομού, και γιατί να μην σκεφτώ άλλα πράγματα. Δεν σκέφτομαι, όμως. Λέω ότι οφείλεται στην απειρία του και το θεωρώ ως αστοχία και όχι ως πρόθεση ή δόλος για να μην βρίσκομαι στη συνάντηση. Αυτά είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, απλά δεν πρέπει να γίνονται μείζονα και δεν πρέπει να χαλούν την καλή συνεργασία και σχέση που πρέπει να έχουν οι φορείς για το συμφέρον του κόσμου και των επιχειρήσεων, του τουρισμού, του εμπορικού κόσμου κλπ. Είναι πράγματα τα οποία δεν πρέπει να στέκονται. Πρέπει να τα προσπερνάμε, να πηγαίνουμε παρακάτω και να βελτιώνουμε τη συνεργασία και τη σχέση μας. Το θέμα θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον από μένα».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για τη Ναυτική Εβδομάδα είπε ότι «η Θάσος φέτος είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι το οποίο είχε ζητηθεί από την επίσκεψή μου που είχα κάνει πέρυσι στο ΓΕΝ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έρχονται, λοιπόν, 27 μέλη της περίφημης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί μας το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου στις 12 η ώρα, στο Λιμάνι του Πρίνου, εκεί που είναι αυτό το λαμπρό μνημείο που φυλάσσει ευλαβικά τα οστά των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ελλήνων αεροπόρων, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Υποναύαρχο Λυμπέρη, ο οποίος έρχεται εκπροσωπώντας τον αρχηγό του ΓΕΝ. Κατόπιν το βράδυ, γύρω στις 8.30μμ, θα έχουμε χορευτικά των συλλόγων του νησιού μας και τη δημοτική παιδική χορωδία και μετά θα ακολουθήσει ένα δίωρο πρόγραμμα από τις 9μμ, της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα ποικίλο πρόγραμμα με το οποίο θα γιορτάσουμε τη Ναυτική Εβδομάδα. Θα καταπλεύσει πολεμικό πλοίο το οποίο θα είναι αγκυροβολημένο μέσα στη μαρίνα και θα είναι ανοιχτό σε επισκέψεις. Θα υπάρξει μια ιδιαίτερη δυνατότητα για να γιορτάσουμε τη ναυτοσύνη μας και βεβαίως φέτος που είναι το 2018, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, η Θάσος, η γη του νησιού μας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη, στη νικηφόρο έκβαση του τότε μεγάλου πολέμου, για τις δυνάμεις των συμμάχων, της Αντάντ, αποδεικνύοντας, οι σελίδες που γράφτηκαν εδώ στη Θάσο, ότι η Ελλάδα δεν ήταν ο σύμμαχος της τελευταίας στιγμής όπως μετά στο τραπέζι της μοιρασιάς μας χαρακτήρισαν, αλλά ήμασταν ο σημαντικός σύμμαχος που έδωσε, συμμετείχε, στη νικηφόρο έκβαση του μεγάλου πολέμου. Αυτή είναι η Θάσος, αυτή είναι η ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το πώς συνδυάζεται και γιατί επέλεξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τη βάλει επί σκηνής φέτος στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *