Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας ενόψει του Χειμώνα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητα Ζωής Ζήση Μπόνια

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας ενόψει του Χειμώνα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητα Ζωής κ. Ζήση Μπόνια. Άλλωστε τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καβάλας μία σύσκεψη και με την παρουσία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας κ. Κυβράκη για το συντονισμό των υπηρεσιών ενόψει του Χειμώνα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «όπως κάθε χρόνο κάναμε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει στην Αντιπεριφέρεια, κάθε δήμος κάνει τις δικές του επισημάνσεις και οργανώνεται όπως πρέπει να οργανωθεί. Κάναμε μια συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με την Πυροσβεστική, με τους εθελοντές, συζητήθηκαν κάποια πράγματα, επισημάνθηκαν κάποιες παραλείψεις, κάποια λάθη, όπως κάθε χρόνο γίνεται αυτό. Γίνεται αυτό προληπτικά, κάνουμε μια κουβέντα, σε μια πιθανή βροχόπτωση να αποφύγουμε τις πλημμύρες, σε μια χιονόπτωση στα ορεινά τι πρέπει να κάνουμε, αυτή ήταν η συζήτησή μας. Μας έγιναν κάποιες επισημάνσεις, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κράτησε τις σημειώσεις του, ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε, ότι δεν μπορούμε θα το προσπαθήσουμε, έτσι γίνεται κάθε χρόνο».

ΡΕΜΑΤΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μπόνιας ποιες είναι οι μεγαλύτερες ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενόψει του Χειμώνα, σημείωσε πως «ως δήμος το μόνο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι τα ρέματα. Υπάρχει μια εργολαβία, η Τεχνική Υπηρεσία είναι η επιβλέπουσα αρχή, θα ξεκινήσουμε όπου μας επισημανθούν, όπου δούμε μεγάλα προβλήματα και αν έχουμε και περιθώριο να προχωρήσουμε, γενικά για τα ρέματα. Από αλάτι είμαστε εφοδιασμένοι, τα μηχανήματά μας είναι έτοιμα, στα χωριά επάνω έχουμε επισημάνει στους προέδρους ότι με το πρώτο καιρικό φαινόμενο να μας ενημερώνουν. Οι πρώτοι που θα μας ενημερώσουν είναι οι πρόεδροι. Παρακολουθούμε τα καιρικά φαινόμενα από τα μετεωρολογικά δελτία, με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας τον κ. Κυβράκη σε επικοινωνία και συνεργασία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και ευελπιστούμε να είναι μαλακός ο Χειμώνας να μην έχουμε προβλήματα. Και τα εκχιονιστικά μηχανήματα τα έχουμε και τις αλατιέρες και αν χρειαστεί τα βυτία με θαλασσινό νερό να τα χρησιμοποιήσουμε. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το γκρέιντερ και η Περιφέρεια έχει τα δικά της μηχανήματα. Πιστεύω να μην έχουμε προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση