Σε αναμονή το έργο ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη μέχρι να διευθετηθεί το σχέδιο πόλης της περιοχής

Δεν προχώρησε ο Δήμος Καβάλας στο έργο ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη λόγω του ότι θα χρειαστεί να αλλάξει το σχέδιο πόλης της περιοχής μετά από καταγγελία αγνώστου που έγινε. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη αναφέρθηκε στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «για το έργο του Καπνεργάτη ελπίζω, παρ’ όλο που ο κ. Παπαδόπουλος έφυγε από τη συνεδρίαση όπως κι όλη η αντιπολίτευση όταν ήρθε το θέμα να συζητηθεί, μ’ όλα ταύτα φρόντισε να ενημερωθεί. Έχουμε πάρει μία απόφαση συλλογικού οργάνου περί αναστολής της εξέλιξης της όλης διαδικασίας, διότι προκύπτει το θέμα της τροποποίησης του σχεδίου πόλης στην περιοχή εκείνη. Μία κατάσταση την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει ως υπηρεσία να την υλοποιούμε. Ήδη έχουμε κάνει τις επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπό την καθοδήγησή τους θα καταθέσουμε το σχέδιο τροποποίησης συμπεριλαμβανομένων και των διατηρητέων κτηρίων που είναι όμορα της περιοχής. Κι από ‘κει και πέρα, είναι κάτι το οποίο ενημερώθηκε και προσωπικά και ο κ. Περιφερειάρχης προχθές που είχαμε μία συνάντηση μαζί του αλλά και ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι της Διαχειριστικής οι οποίοι μας επιβλέπουν. Συντονισμένα και με σκοπό να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα της τροποποίησης, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον σκελετό ΒΑΑ, αυτό το έργο του Καπνεργάτη. Προς το παρόν δεν θέλω να κινδυνολογούμε, είναι καλά να παίρνουμε τις καταστάσεις με τα δεδομένα που ισχύουν στη χρονική στιγμή που μιλάμε κι αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει να πεταχτεί το έργο. Έχει, όμως, ανασταλεί η διαδικασία της δημοπράτησής του διότι το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να μην ξεκινήσει ένα έργο και να μετατραπεί το κέντρο της πόλης σε ένα εργοτάξιο, με σκάμματα και με λακκούβες και να έχουμε διακοπή των εργασιών γιατί απλά δεν έχουμε πιστή εφαρμογή του σχεδίου πόλεως».

ΧΟΡΤΑ

Για το αν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας  ο καθαρισμός του δρόμου από τα όρια της Καβάλας μέχρι τα όρια του οικισμού που του Παληού, είπε ότι «θα τα επιβεβαιώσουμε σε ό,τι αφορά τα δεδομένα των Τεχνικών Δελτίων. Γνωρίζω από Τεχνικά Δελτία και τη διαδικασία που χρειάζεται να κρατηθεί και κάποιοι φορείς να δεσμευτούν για να υλοποιηθεί ένα χρηματοδοτούμενο, ειδικά, έργο. Αλλά να δούμε όλα αυτά τι χρόνο και τι διάρκεια έχουν οι δεσμεύσεις αυτές διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, και τα οικονομικά και του προσωπικού για να δούμε μήπως μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε και να έχουμε ένα αποτέλεσμα λίγο πιο ικανοποιητικό για όλους μας. Οι πικροδάφνες που κόβονται στη νησίδα γνώριζα μέχρι στιγμής πολύ ξεκάθαρα ότι το κομμάτι του επαρχιακού δικτύου που είναι μέσα στον οικισμό του Παληού, αφορά το δήμο Καβάλας και τα κομμάτια που συνδέουν περιοχές που είναι εκτός αυτού του οικισμού με την πόλη, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Μ’ όλα ταύτα, όμως, όλα αυτά γίνονται επί σειρά ετών από εργολαβίες ή προσωπικό γενικότερα του δήμου Καβάλας. Όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν, ειπώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν και υλοποιούνταν σε κάποιες εποχές οι οποίες ήταν πολύ διαφορετικές αλλά τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε μια συνεργασία σε ένα επίπεδο τέτοιο ώστε χρονικά να είμαστε πιο έτοιμοι κάθε φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.