ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σειρά ρυθμίσεων από τη ΔΕΥΑΚ για την τακτοποίηση των οφειλών

Σε μία σειρά ρυθμίσεων προχώρησε η ΔΕΥΑΚ σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Κουφατζή δεν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Ξανθόπουλου ότι χαρίζονται σε μεγαλοφειλέτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουφατζής δήλωσε ότι «μου έκανε εντύπωση η ερώτηση του κ. Ξανθόπουλου καθώς υπήρξε και ο ίδιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και επί των ημερών του δεν έγινε καμία διακοπή σε μεγάλη επιχείριση ενώ υπήρχαν οφειλές. Αντιθέτως, εμείς με το που αναλάβαμε ως καινούργιο Δ.Σ. ζητήσαμε από την υπηρεσία να προχωρήσει σε βεβαιώσεις οφειλών στη ΔΟΥ, που δεν έχει γίνει ποτέ στη ΔΕΥΑΚ μέχρι τώρα ενώ το ορίζει ο νόμος. Το κάναμε για ποσά οφειλών άνω των 3 χιλιάδων ευρώ. Ζητήσαμε να βεβαιωθούν τα ποσά. Φυσικά, ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε νέα τιμολογιακή πολιτική και σε νέες ρυθμίσεις ώστε να μπορέσουν όσοι έχουν οφειλές να έρθουν και να αποπληρώσουν τις οφειλές με πολύ ευνοϊκούς όρους. Κάνουμε δόσεις γι’ αυτούς που χρωστάνε και γι’ αυτό ακριβώς από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου δεν θα προχωρήσουμε σε διακοπές εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες να έρθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να μην έχουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους».

«ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ»

Και πρόσθεσε ότι «Αυτή ήταν η ερώτηση στο πνεύμα του κ. Ξανθόπουλου ότι γιατί δεν κάναμε διακοπές στο διάστημα αυτό, αλλά φυσικά η απάντηση είναι ότι περιμένουμε να έρθουν να ρυθμίσουν. Μην ξεχνάμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν μπορείς εύκολα να στερήσεις από κάποιον το νερό. Ειδικά από κατοικία ή επαγγελματία που το έχει άμεση ανάγκη. Δείχνουμε κάποια ανοχή αλλά στα όρια του λογικού. Για το αν κάποιοι έχουν να πληρώσουν και το δεν το κάνουν, το εξετάζει η Υπηρεσία και σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα προβεί σε διακοπές. Υπάρχει η νόμιμη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται. Όταν υπάρχουν αντιδράσεις, όπως του κ. Ξανθόπουλου, οφείλουμε και εμείς να προβαίνουμε άμεσα σε διακοπές. Φαίνεται ότι υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Ξανθόπουλο για κάποιες επιχειρήσεις. Εγώ δεν κατάλαβα ποιες ακριβώς εννοούσε αλλά στη μία που κατάλαβα είχαμε προβεί ήδη σε διακοπή και είχε γίνει και ρύθμιση, οπότε έγινε κι επανασύνδεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *