Σειρά παρεμβάσεων από τη ΔΕΥΑΚ στο δίκτυο ύδρευσης Φιλίππων

Σε σειρά παρεμβάσεων προχώρησε η ΔΕΥΑΚ στο δίκτυο ύδρευσης Φιλίππων για την εύρυθμη λειτουργία του. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης υπογράμμισε ότι αντικαθιστούν το δίκτυο που είναι γερασμένο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το δίκτυο στο χωριό των Φιλίππων έχει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή της κατασκευής του είχε προβλήματα, πολλά σπασίματα καθημερινά. Πριν δύο μήνες αλλάξαμε μεγάλο τμήμα του αγωγού, γύρω στα 500 μέτρα, που ενώνει το χωριό με τον οικισμό Βρυσούλες. Προχωράμε στην αντικατάσταση του δικτύου στον κεντρικό δρόμο, κεντρικός αγωγός κι αυτός. Καθημερινά είχε σπασίματα, έτρεχαν νερά, επισκεύαζαν τη βλάβη τα συνεργεία, την άλλη μέρα ακόμη μία βλάβη. Οπότε είπανε να αντικαταστήσουμε κι αυτό το δίκτυο, όπως και ένα δευτερεύον κάτω από τον οικισμό, κοντά στα νεκροταφεία.

Το χωριό πέρυσι το καλοκαίρι είχε δύο μέρες τη βδομάδα νερό και δύο δεν είχε. Οπότε αντικαθιστώντας αυτά τα τμήματα δεν θα υπάρχουν βλάβες τουλάχιστον. Παράλληλα ξεκινήσαμε μελέτη για να δούμε πού υπάρχουν βάνες και πώς λειτουργούν τα δίκτυα στο χωριό. Η ΔΕΥΑΚ δεν είχε κανένα σχέδιο για το χωριό αυτό. Ξεκινήσαμε πριν 4 μήνες, έγινε τοπογραφικό στον οικισμό, βρήκαμε όλα τα φρεάτια και τα δίκτυα πώς ξεκινάν και πού καταλήγουν και θέλουμε να κάνουμε χαρτογράφηση από την αρχή και εκτίμηση του δικτύου για να δούμε μήπως χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση».

ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχει γίνει ήδη μία μελέτη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μας έχουν υποδείξει ένα σημείο δίπλα στη δεξαμενή πάνω από τον οικισμό για γεώτρηση. οι προβλέψεις των επιστημόνων ήταν ενθαρρυντικές, ότι θα βρούμε νερό καλής ποιότητας και θέλουμε να κάνουμε τον ερχόμενο μήνα τουλάχιστον την εξόρυξη, να γίνει δοκιμαστική άντληση για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε νερό από τα υψηλά. Όλη η λεκάνη της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων έχει πρόβλημα με τα νιτρικά που συνεχώς ανεβαίνουν. Οπότε θέλουμε να κινηθούμε προς το βουνό για να πάμε σε πιο ποιοτικό νερό, μέχρι να γίνε η τελική σύνδεση με το νερό του Κεφαλαρίου.

Όλα αυτά καθυστερούν λόγω του οικονομικού προβλήματος που υπάρχει μετά τον κορωνοϊό. Και γι’ αυτό επιμέναμε ότι θα έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να εγκρίνει τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση της επιχείρησης μέσω του Δήμου Καβάλας όπως προέβλεπε το υπουργείο. Δυστυχώς δεν πέρασε, μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης αντιστάθηκε σ’ αυτό με προφάσεις κι αιτιολογίες κι όλα αυτά καθυστερούν. Αυτό το δίκτυο θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε πριν δύο μήνες, αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα δίκτυα σε άλλους οικισμούς και σε τμήματα της πόλης. Όπως στην οδό Ζαλόγγου που είναι σαν το τμήμα των  Φιλίππων. Στην οδό Υψηλάντου μας βγήκε κι εκεί πρόβλημα με τον αγωγό που είναι από το 1952. Δε αντέχουν αυτοί οι αγωγοί, πρέπει να μπουν καινούργιοι και στην Καβάλα και στα χωριά.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε τους φακέλους για τις Κρηνίδες για να αλλάξουμε το δίκτυο ύδρευσης, για το Δάτο- Πολύστυλο- Μικροχώρι επίσης και για ένα μεγάλο τμήμα του Ζυγού. Πρέπει να αντικατασταθούν πολλά δίκτυα. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας κι όλα αυτά χρειάζονται κόσμο και χρήματα. Ψάχνουμε ενίσχυση από την πολιτεία, ελπίζουμε να μας ακούσει. Χρειαζόμαστε προσωπικό. Κάποτε όταν ήταν μόνος ο Δήμος Καβάλας είχε 160 άτομα η ΔΕΥΑΚ. Τώρα μαζί με τους Φιλίππους έχει μόνο 130».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.