ΕργασίαΚύριο άρθρο

Σειρά επαφών στην Αθήνα είχε για ένα διήμερο το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΒΦΛ με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Σειρά επαφών στην Αθήνα είχε για ένα διήμερο το Σωματείο των Εργαζομένων στην ΒΦΛ με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, ενώ χθες το βράδυ το προεδρείο του σωματείου επέστεψε στην Καβάλα.  Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βογιατζίδης Νίκος ανέφερε ότι είχαν μεταξύ άλλων και επαφές με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Όπως επισήμανε αναλυτικά «κατεβήκαμε κάτω στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν επαφές με τη ΓΣΕΕ, έχουμε επαφές με τους τοπικούς βουλευτές και κάποια με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να τρέξουν κάποιες διεργασίες που είναι σε εξέλιξη. Όλοι έχουν καλές προθέσεις αλλά σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Το επαναλαμβάνω συνεχώς και νομίζω ότι εκεί θα κριθούμε από το αποτέλεσμα των όσων θα πράξουμε και όχι όσων ευχηθούμε ότι θα θέλαμε να πράξουμε. Εδώ έχουμε μια επιχειρηματική πρακτική η οποία έχει καταλύσει όλο το Εργατικό Δίκαιο της χώρας, υπάρχουν ψευδείς μηνύσεις σε βάρος μας, μας απολύουν σωρηδόν χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς να μπορούμε να βγούμε στο επίδομα ανεργίας. Έχουν σπρώξει 180 οικογένειες στην ανέχεια, κανείς δεν ασχολείται, αυτές οι επιχειρηματικές πρακτικές από την κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέλος. Και ειδικότερα αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην πόλη της Καβάλας. Δεν μπορούν τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές να επιβιώσουν σήμερα. Αν θέλουμε να δούμε μια βιομηχανία να γιγαντώνεται. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι πλέον που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιπάσματος, καινούριες εταιρίες δημιουργούνται και αυτά μας δημιουργούν τεράστια ανησυχία για την πορεία του εργοστασίου».

ΒΟΗΘΗΜΑ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με το οικονομικό βοήθημα που τους είχαν υποσχεθεί, σημείωσε πως «ακόμα δεν έχει καταβληθεί, διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Εργασίας ότι προχωράει η ιστορία προκειμένου να τύχει των εγκρίσεων οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να μας καταβληθεί. Είναι ένα επίδομα βοήθειας για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βγούμε στο επίδομα ανεργίας και δεν έχουμε πρόσβαση σε κάποιο άλλο πρόγραμμα. Είναι ένα επίδομα της τάξης των 1.000 περίπου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *