Σειρά επαφών είχε στη Γερμανία στη Βάδη Βυτεμβέργη ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Σειρά επαφών είχε στη Γερμανία στη Βάδη Βυτεμβέργη ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Σε δηλώσεις του αρχικά για το ταξίδι του στην Αθήνα που προηγήθηκε, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και τη συνομιλία τους για το ΕΠΑΛ Θάσου τονίζοντας πως «κι εκεί τα πράγματα διαγράφονται πολύ αισιόδοξα ως προς την εξέλιξη αυτού του σχολείου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των μαθητών. Θα σταματήσει η ταλαιπωρία για τις οικογένειές τους, για τους ίδιους, που αναγκάζονταν τόσα χρόνια να πηγαινοέρχονται και να περνούν με τα φέρρυ μπόουτ απέναντι. Ήταν πολύ θετικό το υπουργείο στο να προχωρήσουμε ενδεχομένως και στη δημιουργία και ανεξάρτητης σχολικής μονάδας, αφού υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον. Επίσης να προχωρήσουμε άμεσα στο κτηριολογικό πρόγραμμα ούτως ώστε να γίνει η επέκταση των κτηρίων εκεί. Ουσιαστικά είναι ένα παλιό δημοτικό διθέσιο το οποίο με τις δαπάνες και την προσπάθεια του δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας και των οικοδόμων που εργάζονται για το δήμο μεταμορφώθηκε, όμως είναι οι διαστάσεις του τέτοιες που πρέπει να προχωρήσει το κτηριολογικό πρόγραμμα, ούτως ώστε να αναπτυχθούν κι άλλες αίθουσες εκεί στο συγκρότημα. Το τελευταίο που ζήτησα κι είδα ότι ήδη ήταν ώριμο το υπουργείο να το δεχτεί, να αυξηθεί η μοριοδότηση στους δασκάλους και καθηγητές που έρχονται στο νησί μας ούτως ώστε να υπάρχει κίνητρο και να μη φεύγουν τις επόμενες μέρες από το διορισμό τους για να αποτελέσει ξεχωριστή περιοχή μεταθέσεων κι όχι ενιαία μαζί με την Καβάλα ούτως ώστε να μην έχουμε τις διαρροές και τις ελλείψεις σε διδάσκοντες στα σχολεία μας».
Συμπλήρωσε ότι είχε επίσης επαφές στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας για όλα αυτά που σχεδιάζονται ώστε να μπορέσει η Θάσος να γίνει πράσινη όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Για το ταξίδι του στη Γερμανία ανέφερε πως «ήταν η ετήσια συγκέντρωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Ο Δήμος Θάσου έχει αναπτύξει μία εξαιρετική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και σε όλους σχεδόν τους τομείς, στον τουρισμό, το περιβάλλον, την κοινωνία, τη νεολαία, ότι αφορά ένα δήμο και μια περιοχή σαν θεματικές. Το πάνελ που παρουσιάσαμε τις πρακτικές μας, επιλέχθηκε για τρίτη φορά ο Δήμος Θάσου ως ένας από αυτούς που έχουν τέτοιες πρακτικές σε αυτήν τη συνεργασία. Ήταν και ο καθηγητής Δασολογίας του Ρότεμπουργκ, ένας από την ομάδα που είχε επισκεφθεί το νησί μας μαζί με το Αριστοτέλειο και διέγνωσαν την κατάσταση μετά τις πυρκαγιές αλλά και την προσβολή από το έντομο στα πεύκα. Κι επειδή είχαμε θέσει και ένα άλλο ζήτημα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, η Θάσος μπορεί να φιλοξενήσει το καλοκαίρι φοιτητές Έλληνες και Γερμανούς στα κάμπινγκ ούτως ώστε να δημιουργηθούν θερινά πανεπιστημιακά τμήματα όσον αφορά το αντικείμενο της δασολογίας να μπορούν να κάνουν οι φοιτητές τα μαθήματά τους εκεί πάνω στο μεσογειακό δάσος. Αυτό έχει πολλές διαστάσεις, αναπτύσσουμε και άλλη μια θεματική του τουρισμού και βεβαίως αυτοί θα γίνουν πρεσβευτές του νησιού και της πατρίδας μας σε όλο τον κόσμο. Είναι οι αυριανοί επιστήμονες, το αυριανό κεφάλαιο. Έτσι λοιπόν δόθηκε μια ιδιαίτερη έμφαση στο νησί της Θάσου και στη Γερμανία. Το τεύχος του Αυγούστου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όλο ήταν και είναι αφιερωμένο στο νησί της Θάσου και τις πολύ καλές πρακτικές του Δήμου Θάσου».