ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σειρά επαφών για την καταγραφή των προβλημάτων του Οργανισμού, έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, Γιάννης Πασχαλίδης

Σειρά επαφών έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Πασχαλίδης με όλους τους Οργανισμούς για την καταγραφή των προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι να αποτρέψουν την απόφαση να πάψουν να λειτουργούν οι σχολές μετά το 2022. Στόχος, επίσης, είναι να προσληφθούν επί πλέον εκπαιδευτικοί για να αναβαθμιστούν οι Σχολές Μαθητείας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «δεν έχει ξανασυμβεί καμιά φορά. Για πρώτη φορά υπάρχει κάποιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ από την επαρχία. Μέχρι τώρα, από την ίδρυση του Συλλόγου, ήταν συνέχεια από Αθήνα και την περασμένη φορά ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα των σχολών είναι πολλά. Το κυρίαρχο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο που οι σχολές παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι το 2022. Είναι κρίμα να σκέφτονται να διαλυθούν αυτές οι σχολές. Θέλουν οι κυβερνόντες το υπουργείο Παιδείας να διαλύσουν αυτά τα σχολεία ώστε να μην υπάρχουν τεχνικές σχολές σε άλλα υπουργεία αλλά μόνο σ’ αυτό. Η διαφορά η δική μας είναι τα παιδιά μας ακολουθούν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μαθητείας, που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Σ’ αυτά τα σχολεία τα παιδιά πάνε το πρωί στον εργοδότη, όπου εκεί βρίσκονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και το απόγευμα έρχονται στο σχολείο. Στη Γερμανία είναι για περισσότερα χρόνια. Τα δικά μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι για δύο χρόνια ενώ στη Γερμανία μπορεί να είναι και 4».

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Έβγαλε έναν νόμο αυτή η κυβέρνηση ότι παρατείνονται οι σχολές μέχρι το 2022. Στο τελευταίο συνέδριο που είχαμε, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα σχολεία μας και η απόφαση συνεδρίου είναι ότι πρέπει αυτή η λέξη «παράταση» να βγει. Ήρθαμε σε επαφή και με τη Νέα Δημοκρατία να τους ενημερώσω ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί ένας νόμος, να απαλειφθεί αυτή η λέξη. Να υποστηριχθεί κι από τη Νέα Δημοκρατία. Κλείσαμε μία συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, τον κ. Ηλιόπουλο που είχε δείξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχολεία του ΟΑΕΔ, γιατί δεν γνώριζαν οι άνθρωποι τι προσφέρουν οι σχολές στην τεχνική εκπαίδευση. Πήγαμε να τον συναντήσουμε αλλά λόγω υποχρεώσεών του δεν μπορέσαμε. Συναντήσαμε τον διευθυντή του και συμφωνήσαμε γι’ αυτά που θέλαμε, πιο πολύ να φύγει αυτή η λέξη «παράταση». Αυτό που μας διαβεβαίωσαν είναι ότι όχι μόνο θα φύγει αυτή η λέξη με νόμο, αλλά θα γίνει και αναβάθμιση όλων των σχολών γιατί κατάλαβαν ότι οι προσφέρουν πάρα πολύ στην τεχνική εκπαίδευση».

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Τέλος ανέφερε ότι «Εμείς ξεκινάμε σαν διοικητικό συμβούλιο τις επαφές να επισκεφθούμε διάφορα σχολεία. Μάλιστα, με τον γενικό γραμματέα θα πάω στην Κρήτη, να έρθουμε σε επαφή με τα δύο σχολεία της, σε Χανιά και Ηράκλειο, να συζητήσουμε με τους συναδέλφους, να δούμε τα προβλήματα και θα περάσουμε γενικά απ’ όλα τα σχολεία για να δούμε τα προβλήματα του κάθε σχολείου. Υπάρχουν σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει μόνιμος εκπαιδευτικός και πηγαίνει ένας από την Κομοτηνή. Το ίδιο συμβαίνει και αλλού. Θα μαζέψουμε τα προβλήματα σαν Ομοσπονδία για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και τη διοίκηση του υπουργείο Εργασίας, γιατί ζητάμε αν προσληφθούν άτομα, να προσληφθούν και στις σχολές μαθητείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *