ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Σαφώς στόχος μας είναι ό,τι καλύτερο για τη ΔΕΥΑΚ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος ενημέρωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα αναφορικά με ζητήματα έκδοσης λογαριασμών αλλά και άλλα λειτουργικά της επιχείρησης. Σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι πάντα κινείται με γνώμονα το συμφέρον της επιχείρησης, ενώ αρχικά αναφέρθηκε για το ψήφισμα σχετικά με το όνομα του κράτους των Σκοπίων.

Όπως  τόνισε  αρχικά «Στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε μέσα στο Δ.Σ. ώστε να υπάρχει ένα κοινό ψήφισμα σε σχέση με το όνομα των Σκοπίων, επειδή δεν καταλήξαμε σε κοινή θέση εγώ πρότεινα ένα κοινό συλλαλητήριο πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Πρέπει να δώσουμε το δικό μας στίγμα ως πόλη.

Είναι τα μηνύματα που πήρα από διάφορους φορείς οι οποίοι βλέπουν το θέμα από την ίδια προοπτική. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει πρόθεση να επηρεάσουν γενικότερες καταστάσεις.

Τώρα δεν νομίζω ότι καβαλιώτες θα πάνε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για αυτό και προτείνω να γίνει στην Καβάλα ένα δυνατό συλλαλητήριο. Η Δήμαρχος δεν είπε ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ. Θα την σκεφθεί την πρόταση και εγώ θα αναμένω άμεσα κάποια κίνηση. Υπάρχει δυνατότητα ο Δήμος Καβάλας και η Δήμαρχος να μπουν μπροστάρηδες και να ξεσηκώσουν τον κόσμο που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στο θέμα αυτό».

ΛΑΘΗ

Στο ερώτημα αν τελικά δόθηκαν έγγραφα μυστικά στην Εισαγγελία από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ και δη από την πλευρά των εργαζομένων ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα εισήχθη και στο Δ.Σ. προκειμένου το σώμα να ενημερωθεί για τα δρώμενα στη ΔΕΥΑΚ.

«Στόχος μας δεν ήταν να αποδείξουμε το λανθασμένο ή μη της πράξης παρά η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας των εργαζομένων αλλά και μιας σειράς άλλων θεμάτων που αφορούν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ.

Και θα απαντήσω και σε κριτική του δημοτικού συμβούλου  κ. Βέρρου και τονίζω ότι καλό είναι η ενημέρωση των συμβούλων να μην έρχεται μόνο από την πλευρά των εργαζομένων αλλά και από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Αυτό το είπα και για αυτό έδωσα ενημέρωση στο σώμα».

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στο ερώτημα αν η απαξίωση της ΔΕΥΑΚ οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ο ίδιος απαντά ότι  «Αν η διοίκηση ήθελε να πάψει τη ΔΕΥΑΚ θα μπορούσε να το κάνει άμεσα. Εδώ και 2.5 χρόνια ακολουθούνται πολιτικές από την πλευρά της διοίκησης προκειμένου να διατηρηθεί η ΔΕΥΑΚ. Λόγος ιδιωτικοποίησης δεν υπάρχει. Αν ανοίξει η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης θα είναι αποτέλεσμα λάθους. Και όταν έχουμε ένα Σωματείο  Εργαζομένων που σε κάθε θέμα πηγαίνει στη Επιθεώρηση Εργασίας τότε και εμείς πρέπει να κινηθούμε όπως πρέπει.

Και θα έπρεπε  να αφήσουμε το δημόσιο συμφέρον στα χέρια κάποιων που θέλουν να παίξουν με τη ΔΕΥΑΚ; Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε; Όχι βέβαια. Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ ξέρουν καλά τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων   κ. Χανδρουλίδη ο οποίος είναι ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος κάτι που ο ίδιος μάλιστα το αποδέχθηκε. Μάλιστα προσωπικά έχω μιλήσει  και με άλλες ΔΕΥΑ όπως αυτή των Χανίων και έμαθα για συμφωνία κυρίων που δεν θα αφήσει την κερκόπορτα να ανοίξει. Αυτή την συνεργασία θα την βγάλουμε σε διαγωνισμό …  Εμείς συζητήσαμε και το θέμα του διαγωνισμού ενώ έγιναν τραγελαφικά πράγματα παρουσία και του κ. Χανδρουλίδη.

Δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Το σωστό είναι να εξασφαλισθεί η σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη. Γιατί κανείς δεν λέει κάτι για τα επιτεύγματα της ΔΕΥΑΚ. Κανείς δεν μιλάει για τις ΔΕΥΑ γενικά, κανείς δεν λέει τι έχει γίνει στην επιχείρηση.

Έμεινα για 9 μήνες στην ΔΕΥΑΚ χωρίς αντίδραση του κ. Χανδρουλίδη και αμέσως μετά άρχισαν οι τιμωρίες και οι ποινές και από εκεί και πέρα άρχισαν και οι αντιδράσεις του κ. Χανδρουλίδη. Επειδή εγώ ήθελα να γίνεται σωστή δουλειά και έβαζα ποινές ήμουν κακός; Και δεν είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Καζανίδης ήταν μαλακός.

Προσωπικά με ενδιαφέρει να φανεί η αλήθεια και η αντικειμενική καταγραφή γεγονότων. Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρομαι στα αρμόδια όργανα. Άλλωστε γνωρίζω πως όλοι αρέσκονται στις κόντρες και στις κακές ειδήσεις και εκεί μένουν χωρίς να ενδιαφέρονται για το καλό και την πρόοδο. Σαφώς στόχος μας είναι ό,τι καλύτερο για τη ΔΕΥΑΚ. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *