«Σαφώς και η Περιφέρεια μας χρειάζεται τον ιατρικό τουρισμό» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας  Χρήστο Γάκη

Το 1ο  Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα με γιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ερχόμενο Φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χρήστο Γάκη.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι ήρθαμε σε επαφή με την Πανελλήνια Παιδιατρική Εταιρεία εδώ και λίγο καιρό προκειμένου να διοργανώσουμε το 1ο  Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο στην Περιφέρεια μας.

 

Άλλωστε και η ίδια η εταιρία ενδιαφέρεται να κάνει ένα συνέδριο μέσα στην πόλη της Καβάλας και εμείς είμαστε σε επαφές και συνεννοήσεις προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι που θα χρειασθούν οι γιατροί ώστε εκεί μέσα να γίνουν οι όποιες εργασίες του συνεδρίου.

Βέβαια είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι εδώ θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω συνέδριο, το οποίο προσελκύει επιστήμονες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, γεγονός που θα διαφημίσει και την περιοχή μας αλλά θα αποτελέσει και την αφορμή ώστε να προσελκύσουμε και άλλα συνέδρια στο άμεσο και στο έμμεσο μέλλον προς όφελος του τόπου μας και της περιοχής μας.

 

Είναι μια σημαντική δράση, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες.

 

Άλλωστε το χρονοδιάγραμμα για την διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου, είναι μέσα στο φθινόπωρο του 2017 και κύρια μέσα στον Οκτώβρη οπότε ετοιμαζόμαστε άπαντες για το καλύτερο δυνατό οργανωτικό αποτέλεσμα.

Θέλουμε να δούμε χώρους, ημερομηνίες μια και δύο με τρεις ημέρες θα είναι η διάρκεια του συνεδρίου αυτού».

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Άλλωστε θα έχουμε επιστήμονες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό οπότε θα υπάρχουν ημερίδες, συζητήσεις και άλλες ενημερωτικές δράσεις ώστε άπαντες να ενημερωθούν   για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Παιδιατρική.

Είναι το πρώτο συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας και ευχές έργο είναι φυσικά να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Μιλάμε για επιστημονικά συνέδρια που θέλουμε όλοι και τονίσαμε εξ αρχής ότι μια και η Περιφέρεια μας υστερεί σε αυτό τον τομέα θα πρέπει κάτι να γίνει προκειμένου να προσελκύσουμε ανάλογες επιστημονικές δράσεις. Μιλάμε για ιατρικό τουρισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.