Σήμερα και αύριο  στο Πάρκο Φαλήρου διοργανώνεται το  1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού από την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση Νομού Καβάλας

Όπως έγινε γνωστό, η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Δήμος, συνδιοργανώνουν το Πρώτο Φεστιβάλ Παιχνιδιού σήμερα και αύριο στο Πάρκο Φαλήρου. H  Αντιδήμαρχος κ.  Μαρία Φραντζεσκάκη ,  ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης κ.  Κώστας Μπαντίκος και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  κ.κ. Παναγιώτης Παπάζογλου και Ειρήνη Ασβεστά με συνέντευξη που έδωσαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενημέρωσαν για την διοργάνωση αυτή . Γίνεται για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες δύο χρόνων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και προσδοκά να κάνει το Φεστιβάλ Παιχνιδιού θεσμό για τον Νομό Καβάλας.

Η κ.  Φραντζεσκάκη  αρχικά σημείωσε ότι  «ο  Δήμος Καβάλας, στηρίζει αυτή την προσπάθεια, δράσεις που έχουν να  κάνουν με τα παιδιά και την Α/θμια Εκπαίδευση και τους δασκάλους. Τα παιδιά θέλουμε να βγουν από τα σπίτια τους, να δραστηριοποιηθούν , να ομαδοποιηθούν με  παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την γνώση και την ομαδικότητα».

Ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μπαντίκος , εξήγησε στην συνέχεια για το τι είναι το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού . Όπως είπε «για μήνες με τους συνεργάτες των σχολικών δραστηριοτήτων, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε μια ιδέα την οποία θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη για την τοπική κοινωνία και δη για τα παιδιά. Σχεδιάστηκε και μπήκε σε εφαρμογή αυτή η ιδέα. Θεωρώντας ότι το παιχνίδι είναι συστατικό στοιχείο μιας ανάπτυξης του παιδιού επιθυμητή , γιατί καλύπτει όλα τα επίπεδά του, τις δεξιότητές του, το νοητικό επίπεδό του, την ενεργοποίηση της φαντασίας του . Είναι μια διοργάνωσης μεγάλου εύρους,  πρωινή και απογευματινή δράση με επισκέψεις παιδιών σχολικών μονάδων που θα προβούν σε δραστηριότητες ενώ προβλέπονται και απογευματινές δράσεις για γονείς με παιδιά και όσους άλλους θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Έχει μεγάλη ποικιλία δράσεων και το κυριότερο που συμβαίνει  είναι εκτός από το παιχνίδι είναι η συσχέτιση του παιχνιδιού με την ευρύτερη γνώση , ότι δημιουργείται μια παρακαταθήκη για την δημιουργία παιχνιδοθήκης για τα παιδιά της πόλης της Καβάλας με τεράστιο υλικό και τεχνογνωσία που θα γίνε κτήμα των εκπαιδευτικών της Καβάλας.  Άρα υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι που δεν έχουν στόχο μόνο ένα διήμερο, αλλά τα μακροπρόθεσμα οφέλη .  Στόχος μας είναι  να γίνει αυτή η πρωτοπορία σε επίπεδο πόλης θεσμός για τη πόλη και μάλιστα με τον τρόπο που το διοργανώνουμε  και τα αποτελέσματα που προσδοκούμε να έχουμε.  Ευχαριστώ τους συναδέλφους εθελοντές που εργάζονται για να γίνει πράξη αυτό ,όπως και τον Δήμο Καβάλας. Θα συμμετέχουν επίσης και παιδιά από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού».

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Με την σειρά τους οι κ.κ.   Παναγιώτης Παπάζογλου και Ειρήνη , Ασβεστά , έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση αυτή , σημειώνοντας ότι η διοργάνωση αυτή ήταν όραμα πολλών ετών και πολλών εκπαιδευτικών, που φαίνεται στην ανταπόκριση των σχολείων που φτάνουν τα 55 σχολεία , 2100 παιδιά και δεκάδες εθελοντές,  που θα επισκεφτούν τον χώρο του φεστιβάλ τα πρωινά στο Πάρκο Φαλήρου.  Αυτό που τόνισαν είναι πως θέλουν να ανοίξει το φεστιβάλ στο κοινό της πόλης. Τα απογεύματα θα είναι στο Πάρκο με πολλές δράσεις, όπως κουκλοθέατρα, κατασκευές, παιχνίδια, με  συγγραφείς και παιδαγωγούς από όλη την Ελλάδα που θα δώσουν στο κοινό  της πόλης πράγματα που δεν θα τα γνωρίσει με άλλο τρόπο. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας και τις δύο ημέρες. Τα δύο βράδια δε, το φεστιβάλ θα τελειώνει με συναυλίες με καβαλιωτάκια και με μια μεγάλη ροκ μπάντα από την Αθήνα.

Χαιρόμαστε που αυτή η ιδέα σταδιακά εξελίσσεται και συσπειρώνει σχολεία και συναδέλφους. Στόχος είναι να αναδειχθεί  ο ουσιαστικός ρόλος του εκπαιδευτικού που δεν είναι κλεισμένος μέσα στην σχολική τάξη, που έχει να κάνει ευρύτερα με την τοπική κοινωνία ,με τα τοπικά δρώμενα, το πολιτισμό και την εκπαίδευση σε όλη της την σημασία και όχι μόνο ως σχολική μονάδα. Θέλουμε να αναδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά και πως δραστηριοποιούνται οι συνάδελφοι προς αυτή την κατεύθυνση.  Θέλουμε να βγάλουμε την αγάπη μας προς τα παιδιά.

Ή δη η συμμετοχή επιβεβαιώνει  τις προβλέψεις μας. Ολοένα πιστεύουμε ότι το εγχείρημα αυτό θα μεγαλώνει  και όλο και περισσότερα παιδιά θα απολαμβάνουν τα οφέλη αυτού του διημέρου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση