ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σήμερα και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην αγορά της Καβάλας που ήταν παγωμένη όλο το Δεκέμβριο

Από σήμερα αναμένεται να σημειωθεί αισθητή αγοραστική κίνηση στην αγορά της Καβάλας καθώς και αύριο θα λειτουργήσει η αγορά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης ανέφερε πάντως ότι και χθες η κίνηση ήταν παγωμένη και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «τα πράγματα στην αγορά είναι όπως και οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή παγωμένα. Όσο πέφτει η θερμοκρασία και παγώνει ο καιρός, από τις αρχές Δεκεμβρίου συμβαίνει αυτό, η αγορά είναι παγωμένη. Οι καταναλωτές όχι μόνο δεν έχουν την οικονομική δύναμη, δεν βγαίνουν καν στην αγορά. Τα απογεύματα μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν είχαν καθόλου μα καθόλου κίνηση. Δυστυχώς θα είναι ίσως η πρώτη φορά που είμαι αρκετά απελπισμένος και δεν έχω ιδιαίτερη αισιοδοξία, ίσως περάσουμε και το χειρότερο Δεκέμβρη από άποψη τζίρου που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην περίοδο της κρίσης. Ο καιρός μπορώ να πω είναι σύμμαχος, το να έχει κρύο είναι μια λογική όσον αφορά το Χειμώνα. Αυτό που δεν είναι σύμμαχος είναι οι τεράστιες υποχρεώσεις που έχει ο κάθε πολίτης, όπου στις τράπεζες είχε πάρα πολύ κόσμο γιατί μπορεί να μπήκε το κοινωνικό μέρισμα ή οι συντάξεις πιο νωρίς ή κάποια επιδόματα, αλλά αν δούμε τι πληρώνει ο καθένας από όλους αυτούς που παίρνει τα λεφτά είναι υποχρεώσεις προς την εφορία, είναι υποχρεώσεις προς τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας. Πάντως τα λεφτά αυτά ειλικρινά δεν βλέπω ότι μπορεί να φτάσουν στην αγορά. Και αν φτάσουν, θα πάνε στα τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Μέρες που φύγανε είναι μέρες υψηλών τζίρων παραδοσιακά. Ουαί και αλίμονο αν δεν έχει δουλειά τις δυο τελευταίες μέρες παραμονή και προπαραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διότι τότε θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Δεν νομίζω ότι δεν θα υπάρχει η ανάλογη κίνηση για δυο, τρεις, τέσσερις μέρες».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σχολιάζοντας τα του Επιμελητηρίου τόνισε πως «όλα θα πάνε καλά. Ας μην έχουν άγχος όποιοι νομίζουν ότι δεν θα γίνει παραγωγή έργου. Και παραγωγή έργου θα γίνει και όλα θα πάνε καλά. Οι μικροεντάσεις υπάρχουν, πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν, δεν πειράζει. Εμείς ως συνδυασμός το είπαμε και έτσι θα λειτουργήσουμε με συναίνεση, με συνεργασία, γιατί είναι η καθημερινότητα που αγγίζει όχι μόνο το Επιμελητήριο, αγγίζει όλους τους φορείς της αγοράς. Καθημερινά γίνομαι δέκτης παραπόνων και προσπαθώ να επιλύσω όσο μπορώ κάποια θέματα από αυτά και πραγματικά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και τραγική. Δεν χρειάζεται τώρα μεταξύ μας 21 άτομα να δημιουργούμε περαιτέρω προβλήματα και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε. Έλεος».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *