ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σήμερα αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τη δωρεάν φύλαξη παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας μέσω του ΕΣΠΑ

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Σήμερα Τετάρτη θα γίνει η τελική κατανομή από την ΕΤΑΑ σε ότι αφορά τα ωφελούμενα παιδιά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δωρεάν φύλαξή τους στους Παιδικούς Σταθμούς και της Καβάλας, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Νομικού προσώπου Αλληλεγγύη κ. Δρακονάκη Ευαγγελία. Μάλιστα μέχρι σήμερα οι αιτήσεις γενικότερα στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας για τη φύλαξη παιδιών είναι της τάξης των 902 αριθμός ρεκόρ!!

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις της η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «την Τρίτη η ΕΤΑΑ επεξεργάστηκε τις τυχόν ενστάσεις που έχουν γίνει από γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν απορριφθεί αδικαιολόγητα και την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα από την ΕΤΑΑ για να εκδώσει την προκήρυξη και τα αντίστοιχα voucher σε κάθε γονέα για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Η προκήρυξη έλεγε ότι με το voucher η κάθε μητέρα θα έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτή τον παιδικό σταθμό στον οποίο θέλει να πάει το παιδί της και περιμένουμε βέβαια διευκρινίσεις από την ΕΤΑΑ. Έχω ήδη μιλήσει μαζί τους τηλεφωνικά για να μας πουν σε περιπτώσεις που έχουμε υπερπληθώρα ζήτησης σε παιδικούς που έχουν συγκεκριμένες θέσεις πώς θα γίνει η επιλογή. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει την προεργασία από τη Δευτέρα για να δούμε πώς θα τακτοποιηθούν τα παιδιά δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι δεν δικαιούνται καν να κάνουν τα χαρτιά τους στην ΕΤΑΑ για δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς, οπότε αυτοί θα καλύψουν και το 30% της δυναμικότητας κάθε παιδικού σταθμού. Είναι η δυναμικότητα που έχουμε κρατήσει για να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε και τα παιδιά αυτών των οικογενειών».

902 ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Ερωτηθείσα πόσα παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας, η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε πως «οι αιτήσεις που είχαμε ήταν 902, είναι ένας απίστευτα υψηλός αριθμός, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει υπάρξει την τελευταία πενταετία, δεδομένου ότι κάποιες αιτήσεις αφορούν και δύο παιδιά, σίγουρα είναι πάνω από 900 τα παιδιά. Αυτές είναι οι αιτήσεις που συλλέξαμε τον Ιούνιο, τώρα κάποια γονείς βέβαια μέσω του ΕΣΠΑ έχουν επιλέξει ενδεχομένως κάποιους ιδιωτικούς σταθμούς ή έχουν αποφασίσει να μη στείλουν τα παιδιά σε παιδικό σταθμό, οπότε το τελικό νούμερο νομίζω θα το έχουμε γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου για να δούμε ακριβώς ποιοι θα απορροφηθούν από τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από το πρόγραμμα της ΕΤΑΑ μέσω του ΕΣΠΑ δηλαδή και ποιοι θα είναι τα υπόλοιποι εκτός του προγράμματος».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Καταληκτικά ανέφερε πως «Εμείς είμαστε πάντως σε ετοιμότητα. Με τις προϊστάμενες έχουμε ένα πρώτο ραντεβού στις 29 ή στις 30 Αυγούστου έτσι ώστε 1 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε σίγουρα με τα παιδιά των επανεγγραφών, ενδεχομένως και με τα παιδιά του ΕΣΠΑ με τη διευκρίνιση ότι θα μας δώσουν τις κατευθύνσεις που απαιτούνται στους Παιδικούς Σταθμούς που έχουμε μεγάλη ζήτηση. Από κει και πέρα τα καινούρια παιδιά των γονέων που είναι εκτός του προγράμματος σταδιακά θα τους ενημερώσουμε μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη να φέρουν τα παιδιά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *