Σάρωσαν οι καβαλιώτες φωτογράφοι στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Καβάλας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που έγινε στην Αθήνα, με θέμα «Άνθρωπος και θάλασσα», η οποία αποτελεί πλέον θεσμό και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, με αναφορά στο θαλασσινό στοιχείο. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, στις δηλώσεις της υπογράμμισε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ

 Επίσης ανέφερε ότι ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός διενεργήθηκε με σοβαρότητα από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Γιώργο Μυτιληνό, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος επί θεμάτων πολιτισμού του Ναυτικού Μουσείου και εμπνευστής του διαγωνισμού, που έφερε τελικά στην Καβάλα έπαθλα για τους συμμετέχοντες φωτογράφους. Αυτά θα τους δοθούν στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου  στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκης Καβάλας.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 Η κ. Πρασσά ανέφερε επίσης ότι μελετάται ήδη η δημιουργία ενός κομβικού πανελλήνιου διαγωνισμού με κριτική επιτροπή από πέντε πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Καβάλα, όπως κι ότι εξετάζεται μια διακρατική σύμπραξη, μέσω της Ε.Φ.Ε. με την Ουκρανία, με την Καβάλα να έχει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστικό.

Η αντιδήμαρχος Καβάλας συνεχάρη τον πρόεδρο φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Χρήστο Τζανάκο, καθώς και τον Αχιλλέα Ηλιάδη για την σημαντική προσφορά του στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

ΈΞΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τζανάκος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι στον επιτυχημένο διαγωνισμό φωτογραφίας μετείχαν συνολικά 61 καλλιτέχνες με 400 έργα, εκ των οποίων οι 15 από την Καβάλα, που κατάφεραν να αποσπάσουν έξι συνολικά βραβεία. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει συμμετοχή και στον 4ο διαγωνισμό, αλλά και εκτός Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.

Το μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου καβάλας  κ. Ηλιάδης επισήμανε ότι οι καβαλιώτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κυριολεκτικά σάρωσαν, καθώς απέσπασαν 3 βραβεία στις έγχρωμες και άλλα 3 στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, δηλαδή κατέκτησαν όλα τα βραβεία στις 2 κατηγορίες, σε ένα διαγωνισμό που διεξήχθη με απόλυτη διασφάλιση, με την οποία ασχολήθηκαν έμπειροι άνθρωποι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.