ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ρουμάνους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης φιλοξενεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  Καβάλας «Δημωφέλεια» στο πλαίσιο της προβολής του Δήμου Καβάλας

Ρουμάνους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης φιλοξενεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  Καβάλας «Δημωφέλεια» στο πλαίσιο της προβολής του Δήμου Καβάλας. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου Αναστασία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το όλο γεγονός. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στο πλαίσιο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και στόχευσης στη Ρουμανική αγορά, ο Δήμος Καβάλας φιλοξενεί για δύο μέρες συνεργείο της Ρουμανικής κρατικής τηλεόρασης σε συνεργασία καταρχήν με το τμήμα τουρισμού της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, το οποίο και ανέλαβε τα έξοδά τους από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα. Την Πέμπτη ξεκινά η έκθεση τουρισμού στη Ρουμανία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια». Μάλιστα την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) αναχωρούμε για τη Ρουμανία. Στο πλαίσιο λοιπόν της όλης συνεργασίας, το στήσιμο περιπτέρου, την επεξεργασία που γίνεται προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες στη Ρουμανία το τμήμα του ΕΟΤ που βρίσκεται στη Ρουμανία έδειξε ενδιαφέρον να έρθει να προβληθεί η περιοχή μας από την κρατική τηλεόραση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ήρθε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης στην περιοχή μας. Υπήρξε διήμερη παραμονή του συνεργείου στην υπόλοιπη Περιφέρεια σε συνεργασία με την Περιφέρειά μας. Είναι διήμερη παραμονή αποκλειστικά στο Δήμο Καβάλας».

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Συμπλήρωσε πως «την Κ. Δευτέρα περιηγήθηκαν σε όλη την πόλη της Καβάλας από τις παραλίες, το κέντρο της πόλης, τους Φιλίππους, τους πήγαμε στις εκδηλώσεις μας διότι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ήθη και τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής μας και για αυτό άλλωστε το πρόγραμμά τους το χωρίσαμε και σε δύο ενότητες. Η μία ενότητα δηλαδή αφορά τις ομορφιές του δήμου σε συνδυασμό με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η άλλη ενότητα αφορά την ανάδειξη της περιοχής μέσω των τοπικών προϊόντων που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Πέρα λοιπόν από την περιήγηση του καναλιού στις ομορφιές της πόλης, στην παλιά πόλη, στο κέντρο, στις παραλίες μας, στους Φιλίππους, τους δείξαμε σε συνεργασία με τοπική επιχείρηση της περιοχής μας το πώς φτιάχνονται οι λουκουμάδες. Αντίστοιχα δε σήμερα (σ.σ. χθες) σε συνεργασία πάλι με τοπική επιχείρηση θα τους δείξουμε πώς φτιάχνεται ο κουραμπιές. Έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να προβληθεί η περιοχή μας ποικιλοτρόπως. Και βέβαια στοχεύουμε στο εξής. Στο ότι η Καβάλα είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Αφενός μεν φυσικά είναι η καλοκαιρινή περίοδος που έχουμε και πολλούς και Ρουμάνους όπως έχουν δείξει και τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά αντίστοιχα θέλουμε να δείξουμε ότι η Καβάλα είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, με τα ήθη, τα έθιμά μας, τις παραδόσεις και την εξαιρετική γαστρονομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *