Ριζική ανακαίνιση ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου» προϋπολογισμού 10.500 ευρώ

Ριζική ανακαίνιση ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου» προϋπολογισμού 10.500 ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πέτρος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε πως «θεωρώ ότι ήταν μια επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε αυτές τις εργασίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη σχεδόν ριζική ανακαίνιση του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», το οποίο αποτελεί για μένα το σπίτι του θεάτρου στην Καβάλα και στο νομό γενικότερα. Πρόκειται για εργασίες που ξεκίνησαν πριν από περίπου μια βδομάδα, βεβαίως υπήρχε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ που έφερα το θέμα προκειμένου θετικά ή αρνητικά να αποφασίσει και από κει και πέρα αφού προχωρήσαμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρουμε τρεις προσφορές, έγινε η ανάθεση στον εργολάβο ο οποίος ξεκίνησε τα έργα. Τα έργα είναι συνολικού ύψους 10.500 ευρώ συν το ΦΠΑ και επαναλαμβάνω ότι αφορούν σχεδόν την ολική ανακαίνιση. Αυτό σημαίνει από την είσοδο του «Αντιγόνη Βαλάκου» το ξήλωμα όλων των ξύλων που υπάρχουν, ότι ξύλο υπήρχε μέσα έχει ξηλωθεί γιατί εδώ και 20 χρόνια το θέατρο έχει να δει μια μορφή ανακαίνισης. Έχουν ξηλωθεί όχι μόνο τα ξύλα αλλά και ότι άχρηστα υλικά υπήρχανε στο ταμείο, γενικά ότι άχρηστο υλικό υπήρχε από την είσοδο μέχρι την πλατεία του θεάτρου. Γίνεται ολική βαφή, θα βάψουμε κι ένα χώρο πριν από μπούμε μέσα στο θέατρο και θεωρώ ότι σε μια βδομάδα περίπου το «Αντιγόνη Βαλάκου» θα παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη την οποία παρουσίαζε».

ΤΟ ΟΦΕΙΛΑΜΕ

Συμπλήρωσε δε πως «νομίζω ότι αυτό το οφείλαμε στους χιλιάδες θεατρόφιλους, σε εκείνους που αγαπάνε και στηρίζουν πραγματικά το θέατρο σε οποιαδήποτε μορφή του, το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία. Πέρσι περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες θεατές το επισκέφθηκαν από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάιο, είχαμε τη γιορτή του Μαθητικού Θεάτρου, είχαμε τη γιορτή των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, είχαμε τις φιλοξενίες και τις παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ κάτι που θα επαναληφθεί και φέτος και πιστεύω ότι με ένα ανακαινισμένο «Αντιγόνη Βαλάκου», με διαφορετική διάθεση και ψυχολογία πλέον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ευελπιστούμε στην ποιότητα, εμείς θέλαμε από την αρχή να βελτιώσουμε την ποιότητα φιλοξενίας των θεατών και το επόμενο βήμα το οποίο είναι να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό για την επαναλειτουργία του κυλικείου. Το «Αντιγόνη Βαλάκου» είχε να βαφτεί και να πέσει καρφί είκοσι χρόνια, για πολλά χρόνια δεν λειτουργεί το κυλικείο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο το ανακαινισμένο θέατρο και η επαναλειτουργία του κυλικείου νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας των θεατών. Τα χρήματα της ανακαίνισης, οι 10.500 ευρώ συν ΦΠΑ, είναι χρήματα που θα απορροφηθούν από το ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ για να πληρωθεί ο εργολάβος και για μας τα χρήματα αυτά είναι ανταποδοτικά. Δηλαδή είναι χρήματα τα οποία εισπράξαμε από τους θεατές είτε με τη μορφή του ποσοστού του 10% όταν φιλοξενούμε μια παράσταση όταν έρχεται, αλλά είναι χρήματα τα οποία πηγαίνουν στον Καβαλιώτη. Πηγαίνουν στο θέατρο, πηγαίνουν στο ίδιο το «Αντιγόνη Βαλάκου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση