ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ρημάζει το πρώην Σανατόριο Καβάλας

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 είχε κατασκευαστεί το θεραπευτήριο Ελπίς που λειτούργησε ως Σανατόριο στο περιαστικό δάσος Καβάλας. Αρκετές δεκαετίες αργότερα μετατράπηκε ως Νοσοκομείο γενικής φύσεων και στη συνέχεια προστέθηκε από το υπουργείο Υγείας και μια νέα μονάδα η ορθοπεδική. Το κτηριακό συγκρότημα του πρώην Σανατορίου ανήκει στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας που βρίσκεται σε διαμάχη με το δημόσιο, καθώς ξαφνικά το Δασαρχείο απεφάνθη ότι η έκταση είναι δασική. Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ενώ στην Ιατρική Εταιρία ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν.

ΡΗΜΑΖΕΙ

Βέβαια όλο το κτηριακό συγκρότημα από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν όλες οι υπηρεσίες του στο νέο Νοσοκομείο στον Άγιο Σίλα κυριολεκτικά ρημάζει. Και τα δύο κτήρια έχουν λεηλατηθεί και βανδαλιστεί, ενώ και σε παλαιότερη έρευνα που έκανε η εφημερίδα μας βγήκε στην επιφάνεια το πόσο άμυαλο είναι το ελληνικό κράτος με την περιουσία του. Κυριολεκτικά τα κτήρια εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και αν κάποιος εισέλθει μέσα σε αυτά σήμερα θα αντικρίσει ένα άθλιο θέαμα. Διάσπαρτα έγγραφα, χρησιμοποιημένα ή άχρηστα φάρμακα και κατεστραμμένα έπιπλα. Φυσικά κάποιοι «τυμβωρύχοι» φρόντισαν να ξηλώσουν από τα κτήρια ότι πολύτιμο υπήρχε για να το πουλήσουν.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ «ΕΛΠΙΣ»

Όπως επισημαίνουμε και στον τίτλο του άρθρου μας κυριολεκτικά ζητείται Ελπίς για αυτά τα κτήρια. Είναι ντροπή να παραμένουν έτσι εγκαταλελειμμένα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι η Ιατρική Εταιρία Καβάλας συνεχίζει την προσπάθεια για να αποδείξει ότι της ανήκει το κτήριο του πρώην Σανατορίου. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας κ. Κώστας Τάτσης, μόλις τελειώσει αυτή η διαμάχη προς όφελος της Ιατρικής Εταιρίας θα προχωρήσουν στην αξιοποίησή του προς όφελος της εταιρίας και των πολιτών. Ήδη είχαν γίνει κάποιες εργασίες στο κτήριο αλλά ελλείψει χρημάτων…

Τέλος και ο νυν πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας κ. Γρανάς παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *