«Ρευστή η κατάσταση, συνεχίζονται τα έργα στο Ασημακοπούλου για τους πρόσφυγες» δήλωσε η Άννα Γιοβανίου

Όπως αναφέραμε πρόσφατα οι εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου για την δημιουργία 72 δωματίων είναι σε εξέλιξη. Σχετικές δηλώσεις έκανε εκ νέου η Εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού.

Συγκεκριμένα  ανέφερε ότι «Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες στα κτίρια του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Όπως φαίνεται  η ολοκλήρωση τους θα επιτευχθεί σε έναν περίπου μήνα από σήμερα. Η εξέλιξη και η αλλαγή αφορά τα διαμερίσματα που ετοιμάζονται για τους πρόσφυγες, οι οποίοι αμέσως μετά θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν.

Είναι λιγότερα τα διαμερίσματα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί και είναι γεγονός ότι επειδή τα κτίσματα που βρίσκονται εμπρός και που φιλοξενούν συναυλίες, εκεί δεν γίνεται τίποτε. Εκεί θα γινόταν 22 διαμερίσματα. Αυτά όμως θα γίνουν αργότερα.

Τώρα ετοιμάζονται 72 διαμερίσματα, αρκετά λιγότερα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε 90. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς σημαίνει ότι εφόσον υλοποιηθεί ότι προγραμματίζει η Κυβέρνηση, οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο «Ασημακοπούλου» θα είναι 300-350 ενώ αρχικά αναφέρονταν 400 και πλέον».

ΤΩΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Γενικά μιλάμε για ένα σχέδιο για το οποίο μας ενημέρωσαν τώρα. Αν αλλάξει κάτι άλλο δεν μπορούμε να το ξέρουμε μέχρι τότε. Τώρα τα κτήρια διαμορφώνονται σε δύο ορόφους. Κάτω υπάρχει καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο και πάνω στο δεύτερο όροφο όπως διαμορφώνονται υπάρχει μια μεταλλική εξέδρα και μετά υπάρχει υπνοδωμάτιο. Άλλες έχουν κοινούς χώρους και άλλα κοινές τουαλέτες. Δεν είναι όλα ίδια. Στο μεγάλο κτήριο που είναι οι Γιατροί του Κόσμου εκεί είναι και τώρα, στα αντίσκηνα γίνονται τώρα διαμερίσματα και σπίτια για τα ασυνόδευτα παιδιά ενώ από πίσω γίνονται τα γραφεία της ΜΚΟ. Γενικά όλα τα κτήρια είναι ισόγεια και εκεί γίνονται και οι εργασίες.

Ο χώρος έτσι και αλλιώς είναι περιφραγμένος και θα μπει και είσοδος με στρατό και αστυνομία και στέλεχος του γραφείου μετανάστευσης».

ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Τώρα αν τελειώσουν αυτά τα κτήρια μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για το άλλο κτήριο, εμπρός από τον χώρο όπου έχουμε τις συναυλίες. Η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν γνωρίζει κάτι. Στο Κουτσόχωρο στην Λάρισα που είχε κλείσει, έγιναν και μόλις που τελείωσε η υποδομή και όλο το έργο έφτασαν εκεί 1000 άτομα από Συρία που ζητούν άσυλο. Εκεί πήγαν πρόσφυγες από τα νησιά.

Οι Σύριοι κάνουν αίτηση για άσυλο και φεύγουν από τα νησιά. Έχουν έρθει άτομα ακόμη και από την Αιτή στην Μυτιλήνη….

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας- πάντα στο πλαίσιο του ίδιου σεναρίου- φέρεται να προετοιμάζει εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά των προσφυγικών οικογενειών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση