ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πρώτο μέλημα του Δήμου Θάσου να μείνουν ανοιχτά Κέντρο Υγείας Πρίνου, λιμάνι και κεντρικός οδικός άξονας στη Θάσο που πλήττεται από το χιονιά

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του Δήμου Θάσου λόγω του χιονιά. Σύμφωνα με το δήμαρχο Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι προσβάσιμο με μόνη εξαίρεση το τμήμα Κοίνυρα – Μοναστήρι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε  ότι  «αυτό ξεκίνησε από την Κυριακή το βραδάκι από το Θεολόγο και επεκτάθηκε σε όλο το νησί. Έντονη η χιονόπτωση ήταν με αμείωτη ένταση. Όλο το απόγευμα, το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας όλα τα μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς. Το πρώτο μας μέλημα να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Υγείας Πρίνου και το λιμάνι, ο κεντρικός άξονας και βέβαια και τα χωριά τα οποία τα κρατάμε σε μια κατάσταση επικοινωνίας. Να τονίσουμε ότι χρειάζονται αλυσίδες και δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Γιατί οι άσκοπες μετακινήσεις βάζουν σε κίνδυνο και τους ίδιους, αλλά και μπορεί να δημιουργήσουν και ένα μπλοκάρισμα στην κίνηση. Δεν έχουμε θέματα, παντού είναι τα μηχανήματα ακροβολισμένα και οι αλατιέρες. Δυο αλατιέρες δουλεύουν συνεχώς, δεν έχουν σταματήσει και τα γκρέιντερ στους κεντρικούς δρόμους στο να διατηρήσουν την κατάσταση καλή και δρόμο ανοιχτό στα χωριά. Είναι μια κατάσταση που θα μας κουράσει για να διατηρήσουμε ένα επίπεδο τέτοιο. Όλα τα σημεία του νησιού θεωρούνται εν δυνάμει προς αποκλεισμό αν κάπου δεν κινηθούμε εγκαίρως με το ρυθμό που πάμε. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη παντού. Το λέω και πάλι, όχι άσκοπες μετακινήσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Και με το Αστυνομικό Τμήμα που μίλησα το πρωί της Δευτέρας δεν έχουμε αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα. Κοιτάμε να κάνουμε το συντονισμό μας με τα μηχανήματα που έχουμε και άλλα τόσα να είχαμε βέβαια θα ήταν καλό. Το αλάτι το ξοδεύουμε με σύνεση γιατί δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα κρατήσει το φαινόμενο. Κινούμαστε έχοντας στο μυαλό μας μια τέτοια οικονομία. Λιμάνι, Κέντρο Υγείας και δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα χωριά, βεβαίως με προϋποθέσεις. Βεβαίως αυτό το κομμάτι το οποίο δεν θα είναι ανοιχτό θα είναι από Κοίνυρα προς Μοναστήρι Μιχαήλ Αρχαγγέλου, γιατί εκεί δεν υπάρχει και λόγος να κάνουμε εξάντληση δυνάμεων, οπότε μπορεί να γίνει η κίνηση μέσω Αστρίδας – Ποτού. Και από κει από Κοίνυρα προς Ποταμιά. Και τους μικρούς οικισμούς τους έχουμε βέβαια στο μυαλό μας και είναι μέσα στο πρόγραμμα κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *