Πρόθυμοι οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία της Ενεργειακής Αιγαίου

Η σημαντική πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου  έχει προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην γεώτρηση του κοιτάσματος του Πρίνου Καβάλας. Η Ενεργειακή Αιγαίου δεν αποκλείει ακόμη και το κλείσιμο της γεώτρησης που δεν είναι πλέον βιώσιμο οικονομικά. Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων της Καβάλα Oil επισημαίνει ότι είναι πρόθυμοι οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και της παραγωγής πετρελαίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μανώλης Κελαϊδάκης σημείωσε ότι με αίσθημα ευθύνης δηλώνουν αρωγοί στην προσπάθεια βιωσιμότητας της εταιρείας σεβόμενοι την προβλεπόμενη από τον νόμο λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει θέμα ζήτησης, είναι μειωμένη η τιμή λόγω της πτώσης του αργού πετρελαίου. Έχει συνέπειες σε όλες τις εταιρείες του κλάδου γιατί τα έσοδα κλονίζονται αρκετά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως στη δική μας που είμαστε μία μικρή εταιρεία με πολύ μικρή παραγωγή και κύκλο εργασιών πολύ μικρότερο από κολοσσούς που κλονίστηκαν παγκοσμίως, ήρθε να προστεθεί το πρόβλημα της μείωσης της τιμής, στα ήδη υπάρχοντας όπως η έλλειψη ρευστότητας, το λάθος κάποιων επιλογών που δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ώστε να εξασφαλιστούν κεφάλαια για τη συνέχιση των επενδύσεων που αποτελεί απαραίτητο δρόμο για την εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου. Και πρέπει τώρα να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Εμείς σαν Σωματείο Εργαζομένων επειδή έχουμε περάσει πολλές φορές τέτοιες κρίσεις κι από θέσεις ευθύνης –θυμίζω την περίοδο της αυτοδιαχείρισης- γνωρίζουμε κατά πόσο σοβαρό είναι να επηρεάζει η τιμή τον όλο σχεδιασμό. Έτσι βγήκαμε μπροστά, κάναμε κάποιες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο. Συνεχίζουμε κι αυτήν την εβδομάδα ενημερώνοντας τα κόμματα, πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όποιον άλλον φορέα θέλει. Αντιλαμβανόμενοι κάποιοι το μέγεθος του κακού που βλέπουν να έρχεται, ξεκινήσαμε επαφές. Δηλώσαμε ότι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε αλλά με προϋποθέσεις ξεκάθαρες, όπως σεβόμενοι τους ιερούς για μας σκοπούς λειτουργίας του εργοστασίου. Οι εγκαταστάσεις είναι του ελληνικού δημοσίου, τα κοιτάσματα είναι δημόσιος πλούτος που τον διαχειρίζεται η εταιρεία μας. Και σ’ αυτήν τη βάση επ ωφελεία της κοινωνίας έχουμε πάρει άδειες για τη λειτουργία του εργοστασίου».

ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «η δραστηριότητα των πετρελαίων είτε άμεσα μέσω εργασίας είτε μέσω των φόρων, είτε μέσω τοπικών προμηθευτών κ.α., είναι ένας μεγάλος πνεύμονας της κοινωνίας. Και ειδικά τώρα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές αν αυτά τα οφέλη κλονιστούν, αποτύχαμε στο στόχο μας. Στηριζόμαστε στην κοινωνία και δεν πρέπει οι αποφάσεις που θα πάρουμε να πλήξουν την κοινωνία, την εταιρεία ή εμάς. Σ’ αυτό πνεύμα ενημερώσαμε τους φορείς, ζητήσαμε τη στήριξή τους. Όλοι τάχθηκαν με πλήρη ταύτιση απόψεων δίπλα μας και είπαμε όλοι μαζί, αφού ζυμωθούμε εμείς με την εταιρεία και καταλήξουμε να διευρυνθεί αυτή η πρόταση μα μπει και το κομμάτι της κοινωνίας, των θέσεων εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε την απαραίτητη βοήθεια που θα κριθεί είτε από το υπουργείο, είτε από την κυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.