Πρόθυμοι να βοηθήσουν οι φορείς της Καβάλας σε ό,τι χρειαστεί για να ανοίξει ξανά η πύλη εισόδου στη Νυμφαία

Την έκπληξή του εκφράζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ενώ έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε ότι από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει υποδομή ελέγχων για τον κορωνοϊό στην Νυμφαία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «μας ξάφνιασε η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για το κλείσιμο της πύλης εισόδου της Νυμφαίας χωρίς να υπάρξει ενημέρωση στους φορείς, τους επιχειρηματίες, την περιφέρεια για τους λόγους της απόφασης. Από την πρώτη στιγμή σαν Επιμελητήριο Καβάλας, πλέον της καυστικής επιστολής υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές με φορείς της περιοχής, με δημάρχους, ξενοδόχους, με τους βουλευτές, τον υπουργό μας κ. Παναγιωτόπουλο, για να υπάρξει μια πίεση και για να καταλάβουμε κι εμείς τι συμβαίνει.

Θεωρώ ότι η απόφαση να κλείσει μια πύλη εισόδου πολύ σημαντική για μας, διότι υπάρχει μια έξαρση του ιού στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Κλείνοντας τη Νυμφαία είναι σαν να λέμε ότι από εκεί περνάει ο κορωνοϊός ενώ από τον Προμαχώνα δεν περνάει. Φαντάζομαι ότι υπάρχει άλλη αιτιολογία που μετά κι από τις συζητήσεις θεωρώ ότι μάλλον από τη Νυμφαία δεν έχουμε την κατάλληλη υποδομή και στελέχωση για αν δεχθεί αυτόν τον όγκο με τα χιλιάδες αυτοκίνητα και τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας. Αυτή η έλλειψη υποδομής νομίζω ότι οδήγησε σε μία τέτοια απόφαση».

ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ

Πρόσθεσε ότι «είναι αναστρέψιμη αυτή η απόφαση. Εμείς σαν Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ένα σύνολο άλλων φορέων επιχειρηματιών, αν αυτό είναι πραγματικά το πρόβλημα μπορούμε να βάλουμε πλάτη, να στηρίξουμε μια προσπάθεια που στηρίζει και ο υπουργός Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλος έτσι ώστε να στελεχωθεί η Νυμφαία και να γίνονται όλες οι διαδικασίες όπως σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, στον Προμαχώνα και αλλού. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, υπάρχει το plan b, που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι κρίσιμη για μας αυτή η πύλη εισόδου. Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών αλλά από τη στιγμή που δώσαμε το πράσινο φως να ανοίξουν τα σύνορα κι ο τουρισμός, αυτά τα προβλήματα όταν παρουσιάζονται να μπορούμε να τα λύσουμε. Εκτός αν αποφασίσουμε κάτι άλλο στη συνέχεια. Αλλά όχι να κλείσουμε μια συγκεκριμένη πύλη και να δεχόμαστε τουρίστες από άλλες χωρίς να υπάρχει πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.