Κύριο άρθροΠαιδεία

Πρόγραμμα 32 εκ. ευρώ στο ΤΕΙ για την τεχνολογία φυσικού αερίου!!!!

Πρόγραμμα κατάρτισης, φοιτητών – αποφοίτων, με θέμα την τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα GRID του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.  

Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μητρόπουλος, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, διότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται βοήθεια στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, αλλά συγχρόνως ενισχύονται οι επιστήμονες στην αγορά εργασίας.

ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

«Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το Ίδρυμά μας τελεί σωστά, σε ό,τι αφορά τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την ασφάλεια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει πολλά στοιχεία και για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του αγωγού. Απευθύνεται σε μηχανικούς – τεχνικούς, οι οποίοι θέλουν να εξειδικευτούν σε θέματα φυσικού αερίου. Είναι 500 ωρών, χρηματοδοτείται για δυο χρόνια. Η χορηγία του ΤΑΡ είναι 300.000 ευρώ για τα δυο χρόνια, έχει πέντε ενότητες και έξι υποενότητες, ενώ η κάθε μια από αυτές δίνει μια πιστοποίηση. Έχει και θεωρία και εργαστήρια κι όλα θα γίνουν στο Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. Έχει εξασφαλιστεί το προσωπικό, τα εργαστήρια και οι χώροι, άρα είναι μια πρωτοβουλία για την οποία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου κι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν την αίτησή τους και να προχωρήσουν», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές  αλλά και αποφοίτους του Ιδρύματος ακόμα και για νέους που τελείωσαν την Β/θμια εκπαίδευση και θέλουν να μπουν σε θέματα φυσικού αερίου , που διαπραγματεύεται ο ΤΑΡ και οι αγωγοί..

ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Σωτήρης Λαγανόπουλος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι  «Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως στρατηγικός εταίρος του αγωγού ΤΑΡ στη διαχείριση προγραμμάτων περιβαλλοντικών και κοινωνικών επενδύσεων, έχει αναλάβει τη συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση της προόδου των έργων που χρηματοδοτεί ο αγωγός ΤΑΡ. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής κατάρτισης έχει στόχο ν’ ανταποκριθεί και ν’ απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός».

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ο Σπύρος Νάκος, υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών του ΤΑΡ για την Α.Μ.Θ., στις δηλώσεις του ανέφερε πως με χαρά εκπροσώπησε τον Αδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης στην τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο υλοποιείται σε μια εντυπωσιακή αίθουσα του Cern του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις – επενδύσεις κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, πρόγραμμα ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται στις τρεις περιφέρειες απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Έχει στόχο να ανταποκριθεί και να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ανάγκες και δράσεις που έχουν προστιθέμενη αξία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Οι επενδύσεις αυτές ανταποκρίνονται και καλύπτουν τους στόχους και τις προτεραιότητες στους άξονες που έχει θέσει ο ΤΑΡ για τις επενδύσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο για έγκριση. Αυτοί αφορούν θέματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσα από δράσεις, που απευθύνονται στο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, καθώς επίσης και στα μέσα βελτίωσης των μέσων βιοπορισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποκρίνεται και καλύπτει δύο βασικούς άξονες, εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και τα μέσα βιοπορισμού που είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα καταφέρνουμε να προσφέρουμε εξειδικευμένη και επιστημονική κατάρτιση στους ανθρώπους που το παρακολουθούν για να μπορούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και αφ ετέρου είναι δωρεάν κατάρτιση που απευθύνεται σε όσους θα το αξιοποιήσουν. Γι’ αυτό ο ΤΑΡ σε συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που αφορούσε την επιδότηση μεταπτυχιακών σπουδών στο Τ.Ε.Ι. και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται και υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διαδίδει την εξειδικευμένη και επιστημονική γνώση, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα νέων δεξιοτήτων στους νέους ανθρώπους για να μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν και ν’ αναπτύξουν νέες επαγγελματικές προοπτικές. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο και τον καθηγητή Αντιπρύτανη του ΤΕΙ  κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο που μοιράστηκαν μαζί μας τη συγκεκριμένη πρόταση που στήριξε ο ΤΑΡ, καθώς επίσης και το Ίδρυμα Μποδοσάκη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Νάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *