Πρόβλημα στο σύστημα αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ δημιουργούν τα αντικείμενα που πετάνε στις τουαλέτες τους οι πολίτες

Κίνδυνος να φράξει το σύστημα αποχέτευσης υπάρχει στην Καβάλα λόγω των αντικειμένων που ρίχνονται στις τουαλέτες όπως μαντιλάκια, αντισηπτικά, μωρομάντηλα κλπ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε πως είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά κάποιων που θέτει σε κίνδυνο το δίκτυο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πάντα υπήρχε πρόβλημα στους βιολογικούς και τα αντιλιοστάσιά τους, αλλά από τότε που ξέσπασε η πανδημία που έχει γίνει μεγαλύτερη χρήση από μαντηλάκια, αντισηπτικά, μωρομάντηλα, μάσκες και γάντια, το πρόβλημα έχει πολλαπλασιαστεί. Έτσι, δημιουργείται πρόβλημα σε όλα τα δίκτυα αποχέτευσης, σε Καβάλα, Παληό και Φιλίππους, φρακάρουν συνεχώς οι αντλίες, γεμίζει η είσοδος του βιολογικού καθαρισμού και τρέχουν οι άνθρωποι μέρα- νύχτα για να το ξεβουλώσουν. Έχουμε πολλές βλάβες και ζημιές σε αντλίες και δαπανούνται πολλά χρήματα από τη ΔΕΥΑΚ για να τις αποκαταστήσει».

ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι από τη στιγμή που δαπανώνται αυτά τα χρήματα, αυτά θα τα πληρώσει ο πολίτης. Οπότε, όσο πιο προσεκτικός είναι τόσο λιγότερα θα δαπανά η ΔΕΥΑΚ, τόσο πιο οικονομική θα είναι η υπηρεσία που θα παρέχει η ΔΕΥΑΚ στους πολίτες της. Αυτό που κάνουν θα το πληρώσουμε στο τέλος όλοι μαζί. Ακόμη κι αν οι ανεγκέφαλοι είναι λίγοι, αυτό που κάνουν το πληρώνουμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων, για να τα πετάμε όλα αυτά.

Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, πρέπει να βάλουμε φυλλάδιο για να ενημερώσουμε καλύτερα τους πολίτες ή θα κάνουμε κάποιο διαφημιστικό σποτ. Προσπαθούμε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να σταματήσει. Κι όσο μεγαλώνει το πρόβλημα, τόσο θα δαπανούμε περισσότερα χρήματα σαν ΔΕΥΑΚ. Στο τέλος θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Θέλει λίγη προσοχή παραπάνω και δεν πρέπει να πετάμε τίποτα στο δίκτυο αποχέτευσης.

Αυτό συμβαίνει και με τα λάδια. Είμαστε σε διαδικασία να βρούμε κάποιον που μπορεί να τα πάρει, από τηγανίσματα από τα νοικοκυριά, διότι και αυτά δημιουργούν πρόβλημα στο δίκτυο. Όλα αυτά δεν λειώνουν και δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί το σύστημα, φρακάρουν τις αντλίες και δημιουργούν καθημερινό πρόβλημα. Ξεκίνησε από το Μάρτιο και έχουμε πρόβλημα κάθε μέρα σε ένα- δύο αντλιοστάσια. Πέρα από τα βουλώματα στα δίκτυα και αναβλύζουν λύματα από φρεάτια. Κινδυνεύει η πόλη και οι παραλίες διότι κάποιοι πετούν αυτά τα υλικά. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.