Πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων  στην Καβάλα όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων της Καβάλας έθεσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Καραμπατζάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο κ. Καραμπατζάκης σημείωσε πως ο κλάδος τους έχει οδηγηθεί  σε πολύ χαμηλά επίπεδα με εξευτελιστικά μεροκάματα της τάξεως των 24 και 25 ευρώ και σε αυτήν τους την κατάσταση οι εργολάβοι οργιάζουν εκμεταλλευόμενοι το θέμα των ενσήμων που δεν τα πληρώνουν. Μάλιστα σημείωσε πως και οι λίγοι οικοδόμοι που εργάστηκαν στο Δήμο Καβάλας δεν ασφαλίστηκαν με οικοδομικά ένσημα. Στο πλαίσιο αυτό απαίτησε έργα υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας για να σταματήσει αυτό το έκτρωμα με τα ένσημα.

Απαντώντας η δήμαρχος κ. Τσανάκα σημείωσε ότι το υπάρχον εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο και είναι εξαιρετικά βραδείς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών, όταν αποφεύγουν τους διεθνείς διαγωνισμούς αλλά στην προσπάθειά τους να κάνουν έργα αυτεπιστασίας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την προμήθεια υλικών. Κι αυτό διότι είναι άθλιες οι διαδικασίες για την προμήθεια των υλικών και έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό το καθεστώς, την ίδια ώρα που οι προμηθευτές προβαίνουν σε ενστάσεις και ακυρώνουν τους διαγωνισμούς. Μάλιστα τόνισε ότι από τις 8 Αυγούστου υπάρχει μια ΚΥΑ που τους απαγορεύει να δημοπρατήσουν έργα.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ

Η κ. Τσανάκα σημείωσε ότι υπάρχει έλλειψη υλικών και μάλιστα λόγω των ενστάσεων που κάνουν οι εταιρίες, για παράδειγμα ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να αλλάξει τις καμένες λάμπες στις γειτονιές. Σημείωσε δε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ίδια να δίνει μεροκάματα, αλλά δυστυχώς στα δύο χρόνια της διοίκησής της το εργασιακό περιβάλλον είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επεσήμανε δε ότι δεν είναι πολλές οι θέσεις εργασίας με το ένσημο, καθώς ζήτημα είναι όλο το χρόνο το προσωπικό που μπορεί να προσλάβει η τεχνική υπηρεσία να είναι 20 άτομα. μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν είναι επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν 30 άτομα από το κράτος να τα προσλάβουν, τους ενέκριναν 15 που έγιναν 8 και στο τέλος κατέληξαν σε τρεις! Σε ότι αφορά τα έργα αυτεπιστασίας διευκρίνισε ότι σιγά σιγά αυτά καταργούνται λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στις προμήθειες υλικών. Επανέλαβε δε ότι στις 8 Αυγούστου το υπουργείο Εσωτερικών τους απαγόρευσε να δημοπρατούν έργα και ζήτησε από τον κ. Καραμπατζάκη να πιέσει η Ομοσπονδία των οικοδόμων το υπουργείο για να δημοπρατηθούν έργα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος από την πλευρά του ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αναπτύξει την πόλη μέσω έργων για να βρουν δουλειά κυρίως αυτοί που είναι στα όρια συνταξιοδότησης. Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Παππάς παρομοίως ζήτησε ο Δήμος Καβάλας να ασκήσει την πολιτική των έργων με αυτεπιστασία και να έχουν προτεραιότητα οι μεγάλοι σε ηλικία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Γραμμένος ανάγνωσε επιστολή του Κωνστάντειου Γηροκομείου με την οποία το ίδρυμα ευχαριστεί το Δήμο Καβάλας για το ενδιαφέρον που δείχνει και τα τρόφιμα που τους παρέχει για τα άτομα που φιλοξενούνται σε αυτό. Από την πλευρά της η δήμαρχος συνεχάρη τον αθλητή Παναγιώτη Τσοχαταρίδη για τις διεθνείς του επιτυχίες και τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια θα επικοινωνήσουν μαζί του για να δουν πώς μπορεί να βοηθηθεί ο αθλητής που προβάλει την Καβάλα με τις αθλητικές επιδόσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση