Κύριο άρθροΟικονομία

Πρόβλημα  έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας

Την εξεύρεση άμεσης λύσης, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας, αναζητούν οι τοπικοί φορείς.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σημαντικό πλήγμα για την πόλη, καθώς ήδη έχουν υπάρξει πολλά παράπονα από τουριστικά γραφεία, τα οποία οδηγούν πλέον τους τουρίστες σε άλλες γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

”Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και σημαντικό θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι αυτό που αφορά την απαγόρευση στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας. Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται είτε από Τουρκία, είτε από Βουλγαρία και Ρουμανία. Η στάθμευσή τους στο λιμάνι είναι για λίγες ώρες. Οι επιβάτες αυτών των λεωφορείων κάνουν μια βόλτα στην πόλη ή καταλήγουν στα καταστήματα εστίασης και στη συνέχεια αναχωρούν. Μιλάμε για τουριστικά λεωφορεία που κυρίως είναι διερχόμενα από την πόλη μας και είτε πηγαίνουν προς Θεσσαλονίκη, είτε επιστρέφουν από εκεί για Κωνσταντινούπολη”, ανέφερε σχετικά ο κ. Δέμπας.

ΉΔΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

”Δημιουργείται πλέον ένα σοβαρό θέμα. Είχα επικοινωνία με ιδιοκτήτες, κυρίως εστιατορίων, ενώ και στο διοικητικό συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. είχαμε συζήτηση για το θέμα και είπαμε ότι θα πρέπει αρχικά να έχουμε μια πλήρη ενημέρωση από τον Ο.Λ.Κ. και από τον διευθύνοντα σύμβουλο του, τον κ. Βλάχο, ώστε να μάθουμε ποιος είναι ο λόγος και πως έχει ανακύψει το ζήτημα, αλλά και το πιο σημαντικό να βρούμε μια λύση. Ήδη έχουν υπάρξει παράπονα από τα τουριστικά γραφεία που έρχονται στην Καβάλα ότι αυτή η απόφαση θα τους δημιουργήσει ζητήματα. Ουσιαστικά είναι σαν να τους διώχνουμε από την πόλη μας κι ως εκ τούτου θα αναγκαστούν να βρουν άλλες περιοχές, χωρίς να σταματάνε στην πόλη μας”, τόνισε στη συνέχεια για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

”Αυτό είναι ένα πλήγμα και για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα για την πόλη και την περιοχή μας. Ακόμη και αυτή η ολιγόωρη στάση αυτών των ταξιδιωτών δημιουργεί μια κίνηση στην αγορά μας, προσδίδει κάποιο επιπλέον εισόδημα και είναι κρίμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε να χαθεί και αυτό. Εκτιμώ ότι μέσα από τη συζήτηση, τη συνεργασία και την αναζήτηση λύσεων, θα βρούμε τρόπο να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και με τη βοήθεια του Ο.Λ.Κ. και του Λιμεναρχείου, να καταφέρουμε να λύσουμε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει εδώ και λίγες μέρες”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.