«Πρωτόγνωρα και ανήκουστα τα όσα συμβαίνουν στη ΒΦΛ λόγω της διοίκησης» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος  Βογιατζίδης

Στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων έγινε έλεγχος προ ημερών για λόγους ασφαλείας από το ΣΕΠΕ… Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βογιατζίδης.

«Ο έλεγχος κάθε άλλο παρά ξαφνικός θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε πρωτόγνωρα πράγματα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο. Είπαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι έχουμε πρόβλημα με τους ανθρώπους που δικαιώθηκαν και πρέπει να επανέλθουν στη δουλειά τους, διότι από ό,τι φαίνεται ο κ. Λαυρεντιάδης υπακούει μονάχα στους δικούς του νόμους και κανόνες όπως ο ίδιος τους φαντάζεται αγνοώντας τους νόμιμους κανόνες και τις εντολές.

Και ενώ ξέραμε ότι θα γίνει επιτόπιος έλεγχος στην εταιρεία εκεί μπροστά μας ο κ. Λαζαρίδης επιθεωρητής δέχθηκε τηλεφώνημα από το ίδιο το υπουργείο και από τον γραμματέα του ΣΕΠΕ του είπαν να μην γίνει έλεγχος αλλά μια τριμερής. Δηλαδή το ΣΕΠΕ να ενημερώσει ότι θα γίνει έλεγχος και αυτό να το ξέρει η εταιρεία.

Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και για τον τρόπο της Επιθεώρησης μια και μιλάμε για αιφνίδιο έλεγχο που δεν έγινε ποτέ. Κανείς δεν κάλεσε την 3μερή, μόνο του και αυτοβούλως το έκανε και αυτό είναι πρωτόγνωρο. Δηλαδή το υπουργείο ενημέρωσε την εταιρεία ότι θα γίνει έλεγχος. Και εκεί έγινε έλεγχος και τότε μόλις διαπιστώθηκε ότι μια ώρα πριν, γύρω στις 12 δηλώθηκαν οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν και αυτό είναι παράνομο. Αυτοί όμως εργάζονται εκεί από αρχές Αυγούστου με την προσωρινή διαταγή και όμως ήταν αδήλωτοι. Και αυτό γιατί κάποιοι αποφάσισαν να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Και αυτοί δεν μπήκαν καν στο ωράριο, είναι κλεισμένοι σε έναν απαράδεκτο χώρο εστιατορίου, δεν δουλεύουν ως πρέπει, είναι μαζί με ανθρώπους που έχουν πρόβλημα υγείας…» σημείωσε αρχικά.

ΕΓΙΝΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Πρόσθεσε πως «Και ο έλεγχος έγινε, ενώ θα έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις και να παρθούν μέτρα και όμως τίποτε δεν έγινε. Οι δικαιωμένοι κάθονται, δεν κάνουν τίποτε και κανείς δεν λέει κάτι.

Φέρονται τιμωρητικά σε αυτό το προσωπικό, είναι σαν να έχουν εχθρούς απέναντι τους και όμως μιλάμε για ανθρώπους που δούλεψαν καλά στην εταιρεία. Μιλάμε για υπαλλήλους που είναι σε κάτι διαφορετικό από τον τομέα τους και γενικά δεν είναι σε βάρδιες όπως θα έπρεπε. Και μετά τον έλεγχο τίποτε δεν άλλαξε ενώ σε βάρδια δεν είναι κανείς, μετά και από όλα έγιναν.

Αυτό είναι ενδεικτικό της ανικανότητας της διοίκησης του εργοστασίου και για αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Διάλογος δεν υπήρχε από την πρώτη στιγμή, 109  άτομα δεν μπορούν καν να βγουν στο επίδομα, με ψευδομάρτυρες μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και το σταματημένο εργοστάσιο το οδηγούν σε κλείσιμο, σε οριστικά καταστροφή».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

«Η ήττα για εμάς είναι ότι ένα ολόκληρο σύστημα ανέχεται τέτοιες επιχειρηματικές στρατηγικές. Και μιλάμε για σκληρότητα, μιλάμε για ειδοποίηση από το ΣΕΠΕ όταν εμείς θέλαμε να πάμε για αιφνιδιαστικό έλεγχο και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει ασχολίαστο.

Πρωτάκουστα όλα όσα έγιναν, η Επιθεώρηση και επίσημα τους είπε ότι θα γίνει 3μερής….Και στο τέλος τέλος οι δικαιωμένοι μάλλον θέλουν να αποκοπούν από τους άλλους εργαζομένους. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι εδώ και 25 χρόνια δουλεύουμε μαζί. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τη διοίκηση και όχι με τους εργαζόμενους γιατί εμείς ζήσαμε πολλά μαζί. Και τώρα έρχεται η διοίκηση να μας διαλύσει γιατί έτσι το θέλει η διοίκηση. Αν συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο όλοι θα είμαστε μαζί και φυσικά η ΒΦΛ πρέπει να λειτουργήσει με όλους εμάς τους εργαζόμενους,. Για αυτό μιλάμε για παράνομο τρόπο της διοίκησης για να μας διώξει από το εργοστάσιο. Αρχές Σεπτεμβρίου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και έπεται συνέχεια» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.