ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Προ των πυλών η 5η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα που έγινε πλέον θεσμός

Τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της 5ης κατά σειρά ”Λευκής Νύχτας” την Παρασκευή 4 Μαΐου, οι διοργανωτές της παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (30/4) συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο.

Αρχικά, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι η ”Λευκή Νύχτα” είναι μια εκδήλωση που δίνει ζωή στην πόλη και την αγορά της, κατεβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους νέους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας στο κέντρο.

 

”Είναι μια γιορτή που ζωντανεύει την πόλη μας. Μια ευκαιρία να γελάσει το χειλάκι μας και μια ελπίδα να κερδίσουν και οι έμποροι της Καβάλας”, τόνισε χαρακτηριστικά στη σύντομη τοποθέτησή της η κ. Τσανάκα.

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι για να συντελείται η 5η κατά σειρά ”Λευκή Νύχτα” σημαίνει ότι οι τέσσερις προηγούμενες είχαν επιτυχία. Την χαρακτήρισε δε θεσμό που θα στηρίζεται από όλους κι όσο πετυχαίνει θα αναπαράγει αισιοδοξία στην τοπική αγορά.

”Η ακτινοβολία της ξεπερνά τα όρια του δήμου και της Π.Ε. Καβάλας. Ευχόμαστε να ξεπεράσει σε επιτυχία τις προηγούμενες”, ανέφερε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Αναστασία Ιωσηφίδου στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της προβολής της Καβάλας μέσω της ”Λευκής Νύχτας”, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αφού συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, δήλωσε ότι η ”Λευκή Νύχτα”κάθε χρόνο βελτιώνεται, ενώ σημείωσε ότι για να γίνει ακόμη πιο ελκυστική θα πρέπει να δημιουργούνται στο μέλλον επιπλέον δρώμενα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης αφού ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη στήριξη, τον δήμο, την περιφέρεια, τη ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και το Επιμελητήριο, τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση μαζί και με την προσπάθεια της ”Ανάδρασης” έχει φτάσει σε καλό επίπεδο, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα θα γίνει ακόμη πιο ορατό και από τους επισκέπτες όμορων νομών, αλλά και από τους Βαλκάνιους επισκέπτες.

 

Επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι τα καταστήματα θα πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ συνεργασία θα υπάρχει και με τους καφεζυθοπώλες της Καβάλας, αφού το 70% των επισκεπτών της ”Λευκής Νύχτας” στηρίζουν τα καταστήματα εστίασης. Ο κ. Λεμονίδης είπε επίσης ότι η φετινή ”Λευκή Νύχτα” θα έχει τις περισσότερες δράσεις από κάθε άλλη χρονιά, 31 συνολικά, ενώ στάθηκε και στη συνεργασία με το μουσικό σχολείο Καβάλας, επισημαίνοντας ότι η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου θα δώσει το κάτι παραπάνω στην εκδήλωση. Παράλληλα, ευχαρίστησε για τη συνδρομή του το τμήμα τροχαίας Καβάλας, όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Προστιθέμενη αξία για την πόλη χαρακτήρισε ο Μπάμπης Ηλιάδης εκ μέρους της ”Ανάδρασης” τη ”Λευκή Νύχτα”, ενώ εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ενός εκ των χορηγών της εκδήλωσης, ο Σωτήρης Χιωτάκης υπογράμμισε ότι η ”Λευκή Νύχτα” ενισχύει τόσο το τουριστικό, όσο και το πολιτιστικό προφίλ της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *