Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Παληού

Σε πολύ καλή φάση βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Παληού που κατέρρευσε λόγω προβλήματος στο τοιχίο αντιστήριξης το οποίο αποκαθίσταται, όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη. Πλήρη εικόνα για την πρόοδο των εργασιών θα έχει σε 20 ημέρες από σήμερα  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις της τόνισε πως «οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή ο εργολάβος επεμβαίνει και στο επίμαχο σημείο της κατεδάφισης, κι αυτό γιατί αριστερά και δεξιά αναπτύχθηκε ένας τοίχος αντιστήριξης για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το δρόμο, στο σημείο που δεν είχαμε προβλήματα κατολίσθησης, έτσι ώστε να έρθει και να «δέσει» η όλη κατασκευή στο επίμαχο σημείο της κατολίσθησης. Οι εργασίες εξελίσσονται με τους ρυθμούς που πρέπει να εξελιχθούν από τεχνικής φύσεως. Οι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσκολία διότι η παράκαμψη δεν είναι ιδανική λόγω κλίσης, αλλά από κει και πέρα είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούμε να έχουμε σε συνδυασμό με την αποκοπή τελείως του δρόμου και της εναλλάξ κυκλοφορίας στη μια και μοναδική σε εκείνο το σημείο παράκαμψη».

ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των εργασιών, η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «δεν τολμώ ποτέ να κάνω σε τέτοιου είδους έργα έναν προσδιορισμό χρονικό του τελειώματος των εργασιών, ωστόσο διαφαίνεται ότι χωρίς απρόοπτα μέσα στο πρώτο 20μερο του Ιουνίου θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατασκευής του τοιχίου αντιστήριξης και αμέσως έρχεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Για την οποία ήδη ο εργολάβος είναι σε ετοιμότητα για να μπορέσει να επέμβει άμεσα και να ανοίξει η διέλευση. Εδώ να εκφράσω και το παράπονο από την πλευρά τη δική μου, για τυχόν παράπονα από τουριστικά ή υπεραστικά λεωφορεία και φορτηγά, ότι η πρώτη προσπάθεια η οποία έγινε αφορούσε την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ένθεν και εκείθεν στο κομμάτι που γίνεται η επέμβαση. Δυστυχώς όμως ο Έλληνας δεν έχει οδηγική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα προσπαθώντας να αποφύγουμε τον κίνδυνο από τυχόν κατολίσθηση του οδοστρώματος αυξανόταν ο κίνδυνος της μετωπικής σύγκρουσης. Για αυτό ακριβώς την επομένη κιόλας της κατάπτωσης του τοιχίου επιλέχθηκε με την Τροχαία η παράκαμψη, διότι δυστυχώς κανένας δεν συμμορφωνόταν με τη σήμανση από τους φωτεινούς σηματοδότες οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από την πρώτη μέρα του γεγονότος».

ΚΤΕΛ

Στο ερώτημα αν κατ΄ εξαίρεση μπορούν να περάσουν από κει τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, σημείωσε πως «για να περάσουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα πρέπει να υπάρχει εκείνη τη στιγμή Τροχαία για να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Είναι εφικτό για την Τροχαία να έχει εκεί τουλάχιστον δύο υπαλλήλους για τα δρομολόγια του Υπεραστικού;  Δυστυχώς το θεωρώ λίγο δύσκολο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση