Κύριο άρθροΟικονομία

Προχωρά η διαδικασία από το Δήμο Καβάλας για την εκταμίευση των 90.000 ευρώ για τη φιλοξενία των προσφύγων από το υπουργείο Εσωτερικών

Ο Δήμος Καβάλας στέλνει τα τιμολόγια στο υπουργείο Εσωτερικών για την εκταμίευση των 90.000 ευρώ για τη φιλοξενία των προσφύγων. Ο Αντιδήμαρχος  κ. Ηλίας Καλανταρίδης επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν στη συνέχεια ανάλογη διαδικασία και για την εκταμίευση των υπολοίπων 300.000 ευρώ που οφείλονται στο Δήμο Καβάλας για την εξυπηρέτηση των προσφύγων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «ουσιαστικά έχουμε καταλήξει με το υπουργείο στη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Ήδη κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, στείλαμε καταρχήν την επιστολή όπως μας ζητήθηκε, με την οποία να ζητάμε τα υπόλοιπα των χρημάτων. Γιατί πέρα από τις 90.000 υπάρχει κι ένα ακόμα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ περίπου. Όσον αφορά τις 90.000, έγινε η απαραίτητη αναμόρφωση στον προϋπολογισμό έτσι ώστε να μπει ως έσοδο του δήμου αυτό το ποσό. Εγγράφηκε δηλαδή στον προϋπολογισμό του δήμου κι αυτή τη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία, που είναι και η αρμόδια στη συγκεκριμένη περίπτωση, συλλέγει τα τιμολόγια τα οποία έχει πληρώσει ο δήμος κι έχουν να κάνουν ακριβώς με ποσά που δαπανήθηκαν για θέματα όπως πχ καθαρισμοί ρεμάτων, αποκαταστάσεις μετά από πυρκαγιές, όλα αυτά που θεωρούνται φυσικές καταστροφές, έτσι ώστε να αποσταλούν στο ύψος των 90.000 ευρώ τιμολόγια, για να γίνει εκταμίευση από την πλευρά του υπουργείου προς το Δήμο Καβάλας και να μπουν αυτά τα ενενήντα χιλιάρικα στα ταμεία του δήμου. Σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο πρέπει να ακολουθηθεί μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε ο καθένας από την πλευρά του να είναι όπως και πρέπει τυπικά να είναι σύμφωνα με το νόμο. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πριν το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει αυτά τα λεφτά μέσα στα ταμεία του δήμου».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ερωτηθείς ο κ. Καλανταρίδης πώς εξελίσσεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα και για πως προχωρά η αστυνόμευση από τη Δημοτική Αστυνομία, σημείωσε πως «εμείς συνεχίζουμε κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον οποίο έχουμε και τα περίπολα που βγάζουμε κυρίως της πρωινής βάρδιας και κάποιες μέρες στην απογευματινή όποτε είναι ανοιχτή η αγορά. Συνεχίζουμε κανονικά να επιτηρούμε αυτούς τους χώρους που θεωρούμε ότι υπάρχουν τα προβλήματα. Θα έλεγα ότι σύμφωνα και με τις αυτοψίες που κάνουμε σε διάφορες περιοχές είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό το οποίο παρατηρώ και είναι η καλή εξέλιξη που έχουμε είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει δραστηριοποιηθεί πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι κατά το παρελθόν σε χώρους του κέντρου και αυτό βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα ότι θα είμαστε ακόμα καλύτερα μελλοντικά. Γιατί όσο καλύτερη αστυνόμευση υπάρχει τόσο αντίστοιχη θα είναι και η συμπεριφορά με την οποία ο κόσμος λειτουργεί όσον αφορά τα παρκαρίσματα στο κέντρο της πόλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *