ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προχωράει προς την κάτω πλευρά το έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην οδό Κασσάνδρου με την επίστρωση του δρόμου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Αλέξη Γούλα το έργο αποδείχθηκε πολύ δύσκολο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η πλευρά της Κασσάνδρου ολοκληρώνεται, έχει πέσει ο υδατοπερατός και αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η στρώση του υδατοπερατού και από την πλευρά της οδού Αβέρωφ. Όσο πάμε κατεβαίνουμε, η μαρμαρόστρωση προχωράει και το σίγουρο είναι ότι έχουμε βάλει με τον ανάδοχο κάποιες ημερομηνίες και προσπαθούμε να είμαστε μέσα σ’ αυτές.

Αν σκεφτεί κάποιος το πόσα δίκτυα περνάνε από κάτω και το μεγάλο αυλάκι που υπάρχει εκεί και ήθελε καθάρισμα κι αποκάλυψη, ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο έργο που η μελέτη είχε κάποιες παραμέτρους που δεν έλαβε υπ’ όψιν και γι’ αυτό καθυστερήσαμε τόσο πολύ».

ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ

Για την πιάτσα των ταξί που βρίσκεται εκεί, είπε ότι «θα κάνουμε μία επαφή. Υπάρχουν οι δικές μας προτάσεις, υπάρχει η πρόταση των επαγγελματιών και θα προχωρήσουμε για να την οριοθετήσουμε και να τελειώνουμε διότι δεν έχουμε το περιθώριο να καθυστερήσουμε άλλο.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αρχίσουμε να σκάβουμε και το κάτω σημείο της πλατείας κι αυτό δεν θα μπορεί να γίνει με τα ταξί εκεί. Άρα θα πρέπει να τελειώνουμε και να βρούμε οριστική λύση».

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Για το έργο στον Άγιο Νικόλαο είπε ότι «προχωρήσαμε το τελευταίο 5ήμερο. Έχουν πέσει τα καλώδια στην Αγίου Νικολάου, μένουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες για να τσιμεντοστρωθεί εκεί στο μπροστά στην Σπετσών. Οι αρχαιολόγοι δουλεύουν αυτήν τη στιγμή μπροστά από το «Βόσπορο» στη Σπετσών. Είναι το τελευταίο κομμάτι.

Στην Ψαρών προχωράει η πλακόστρωση, η μία πλευρά έχει ολοκληρωθεί κι έχουμε φτάσει στην απέναντι πλευρά. Δεν έχουμε κάποια εμπλοκή. Μπροστά στην εκκλησία τελειώσαμε. Οδεύουμε προς το τέλος, με την έννοια ότι αφού φτάσαμε στην πλακόστρωση, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί όπως θα μπει από ‘δω και πέρα. Δεν έχουμε εκπλήξεις.

Μόλις ολοκληρωθεί το κομμάτι της Σπετσών με τα αρχαία, μετά μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε πολύ κοντά προς το τέλος.

Όσα λένε, τα λέμε για να ενημερώνουμε τον κόσμο, διότι κάποιοι κάνουν ανάγνωση διαφορετική από την πραγματική. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν λέμε ψέματα στον κόσμο, λέμε την κατάσταση όπως έχει και όπως την αντιμετωπίζουμε. Εργαζόμαστε πολλές ώρες και δεν λέμε ψέματα στον κόσμο. Οι ευθύνες της κεντρικής διοίκησης και της λειψανδρίας στον Δήμο Καβάλς  είναι πολύ συγκεκριμένες, ξέρουμε ποιοι φταίνε γι’ αυτά. Όταν φεύγουν 10 άτομα και δεν γίνεται καμία πρόσληψη, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ακριβώς όπως έχει. Θα δίνει λύσεις ανάλογες με το πρόβλημα που υπάρχει. Εργαζόμαστε πολλές ώρες και ακούμε λόγια που δεν ισχύουν».