«Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η στήριξη των ανέργων», δηλώνει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

«Η συντριπτική πλειοψηφία έχει δείξει μια απαράμιλλη πειθαρχεία στα πραγματικά δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί», επισήμανε για την καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Τη λήψη ενός πλέγματος πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που διανύουμε, γνωστοποίησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας 96,3» και το δημοσιογράφο κ. Σάκη Ασβεστά.

Αρχικά δήλωσε ότι «είναι αλήθεια ότι η χώρα μας από αποδιοπομπαίος τράγος ή μαύρο πρόβατο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σήμερα είναι μία χώρα παράδειγμα προς μίμηση, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δεύτερο έχει να κάνει με αυτό που έλεγα προεκλογικά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση και μετά. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μου το λέει πολύς κόσμος. Διότι διαχειρίζεται ταυτόχρονα δύο εθνικές κρίσεις. Μία υγειονομική και μία που έχει αν κάνει με το μεταναστευτικό- προσφυγικό».

Με αφορμή το τελευταίο μήνυμα του πρωθυπουργού, είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και τους δωρητές. Είμαστε λαός που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια, όμως η συντριπτική πλειοψηφία έχει δείξει μια απαράμιλλη πειθαρχεία στα πραγματικά δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ο πόλεμος δεν κερδίθηκε ακόμη και η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα  Και τόνισε ότι το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε χωριστά από τα δικά μας πρόσωπα και δίχως προσκύνημα στις εκκλησίες. Ωστόσο αυτό είναι κάτι αναγκαίο».

ΣΤΗΡΙΞΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «μίλησε για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων. Παράλληλα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που θα λάβουν οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι, όπως εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και με την ταυτόχρονη υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων».

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «κατ’ αρχάς, τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας. Επίσης, το Μάιο ξεκινά πρόγραμμα για 36.500  άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα ακολουθήσουν νέα προγράμματα που θα καλύψουν επιπλέον  100.000 ανέργους. Θυμίζω ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, καθώς και σε αυτούς που το επίδομά τους θα λήξει τον Απρίλιο».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δημιουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια, έκανε λόγο για «σημαντική εξέλιξη, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η Θάσος έχει πληγεί επανειλημμένα από καταστροφικές πυρκαγιές και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.