Κύριο άρθροΠολιτική

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλους μας» δηλώνει ο Κώστας Μορφίδης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδης Κώστας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα   για ένα θέμα που αφορούσε αιτήματα αστυνομικών. Για το θέμα αυτό έκανε σχετικές δηλώσεις, όπως και το θέμα των διοδίων.

Όπως ανέφερε αρχικά «Είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα στην εκδήλωση των αστυνομικών και είχα δει το σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων οπότε και συζητήσαμε κάποια αιτήματα που έχουν, τα οποία ήθελα να μεταφέρω στον ίδιο τον υπουργό.

Τα μετέφερα, τα συζητήσαμε, τα δέχθηκε και θα προχωρήσουμε χωρίς όμως να έχουμε κάτι άμεσο αυτή την στιγμή. Ό,τι τέθηκε εγώ το μετέφερα και το ρύθμισα ως ενημέρωση.

Μιλάμε για τοπικά και γενικά αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Επίσης συζητήσαμε και για την περιοχή μια και υπάρχουν ζητήματα που αφορούν και την αστυνομία και το υπουργείο γενικότερα».

ΔΙΟΔΙΑ

Αναφορικά με την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα διόδια και το πάγωμα των εργασιών στην Παράκαμψη Καβάλας , ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος.

«Το έργο παγώνει και θα μπορέσουμε να έχουμε τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να ρυθμισθεί η υπόθεση μετά το παράλογο της δημιουργίας σταθμού διοδίων. Πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις, αλλά όλα εξαρτώνται από την ΕΓΝΑΤΙΑ και το ΤΑΙΠΕΔ μια και οι δεσμεύσεις που υπάρχουν και οι ρήτρες που έχουν μπει και αφορούν την ΕΓΝΑΤΙΑ και την μεταβίβαση βάζουν κάποιους περιορισμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αναφορικά με το αίτημα για συζήτηση περί αυτοδιοικητικών ο ίδιος δηλώνει ότι «θέλουμε ένα πλαίσιο αλλαγής της δεδομένης κατάστασης στην Περιφέρεια μια και δεν είναι καλή η σημερινή πραγματικότητα. Οι νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ και οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε συζητήσεις προκειμένου να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός πλάνου προτάσεων με το οποίο θα μας δοθεί η δυνατότητα και να εκφράσουμε τις ανάγκες που έχει η Περιφέρεια μας, δεδομένων των συνθηκών αλλά να δούμε και τις προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον μας.

 

Οι δυνατότητας και οι προοπτικές που έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ και από τη γεωγραφική της θέση αλλά και από τα αναπτυξιακά της δεδομένα μπορούν να δώσουν άλλη μορφή στην Περιφέρεια μας».

ΦΩΝΕΣ

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν υπάρχουν άσχημα νέα. «Οι όποιες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα είναι πολύ μικρές και θα αφορούν τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών, μια και πρέπει να έρθουν οι τιμές στις αληθινές τιμές.

Εμείς κάνουμε αυτά που είναι δυνατό να γίνουν καλύτερα, τα φέρνουμε ως σχέδια μέσα στη Βουλή, συζητάμε και πάμε να κάνουμε ένα νομοσχέδιο όσο το δυνατόν καλύτερο για τους πολίτες και για όλους μας γενικά» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *