«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα» τονίζει ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Το 2017 είναι πλέον μια πραγματικότητα και ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε τον απολογισμό του 2016. Λίγο πριν την δύση του έτους επισκέφθηκε με τη δημοτική του ομάδα το Γηροκομείο Χρυσούπολης για να ευχηθούν στους ηλικιωμένους για τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά τον απολογισμό, ο κ. Τσομπανόπουλος ανέφερε πως «από την ώρα που ξεκινήσαμε τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, τα οικονομικά είναι δεδομένα πια, ήδη δουλεύουν όλοι οι δήμοι με το 35% των εσόδων που είχαν παλιά και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Άρα μόνο με περιστολή δαπανών μπορούν να γίνουν πράγματα. Αυτό που κατορθώσαμε είναι με δικά μας έσοδα αφού κάναμε τη σχετική οικονομία που προβλεπόταν όλα αυτά τα χρόνια, να ασφαλτοστρώσουμε τους πρώτους δρόμους στην πόλη γύρω από σχολεία. Αυτό μας κόστισε γύρω στις 400 χιλιάδες. Το λέω γιατί ήταν το μεγαλύτερο κονδύλι που διέθεσε αυτή η διοίκηση αυτή τη χρονιά».

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Συμπλήρωσε δε πως «από την άλλη ήμασταν δίπλα σε όλες τις κοινωνικές δομές που είναι πολύ σημαντικό επίσης, γιατί δυστυχώς το ρόλο που δεν μπορεί να παίξει πια η κεντρική διοίκηση το κάνει ο δήμος. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Πήγαμε στο Τραπέζι της Αγάπης, εκεί συνεισφέρει ο δήμος πάρα πολλά χρήματα για να μπορέσουν να σιτίζονται πάνω από 100 άνθρωποι. Ήδη μοίρασε το παντοπωλείο μας σε πάνω από 600 συμπολίτες μας τρόφιμα για τις γιορτές. Έχουμε διανομή ξύλων, είναι σοβαρά αυτά τα κονδύλια, δεν θέλω να τα αναφέρω αυτές τις μέρες δεν αξίζει τον κόπο, η χειρονομία και η κίνηση είναι αυτή που ενδιαφέρει. Περάσαμε από το Κέντρο Υγείας και εκεί τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, κι εκεί ο δήμος έχει συμβολή. Αυτό που φροντίζουμε ως διοίκηση κι αυτό μπορούμε να κάνουμε πια είναι η καθημερινότητα του συμπολίτη μας, να βελτιώνεται».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Επίσης τόνισε πως «έχουμε καταφέρει να τελειώσουμε το θέμα των απορριμμάτων όπου κατορθώσαμε να τα μεταφέρουμε σε διπλανούς δήμους, ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα έπρεπε να αποκατασταθεί ο ΧΑΔΑ και ήταν από τα σημαντικότερα που κάναμε. Εφαρμόζουμε εδώ και δύο χρόνια την ανακύκλωση στο δήμο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι κινήσεις και παρεμβάσεις που έχουμε κάνει σε όλα τα διαμερίσματα, αλλά τα έσοδα είναι συγκεκριμένα. Ο κάθε δήμαρχος έχει όραμα και στόχους, αλλά χωρίς την κινητήρια δύναμη τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουμε έτοιμες μελέτες, έχουμε υποβάλει αρκετά πράγματα και περιμένουμε ένταξη στο ΕΣΠΑ. Αν μπορούμε να ενταχθούμε πιστεύω θα πέσουν κάποια χρήματα στην περιοχή».

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Συνεχίζοντας ο κ. Τσομπανόπουλος ανέφερε πως «το θέμα είναι ότι κάναμε μια μεγάλη κίνηση στο θέμα της γεωθερμίας, ολοκληρώθηκαν τα έργα του ΕΣΠΑ στην ώρα τους και αυτό για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως διοίκηση και πρέπει να το λέμε, είναι ότι καταφέραμε με δικές μας ενέργειες να εγκατασταθεί η πρώτη σημαντική επιχείρηση στο Ερατεινό και να γίνει εφαρμογή της γεωθερμίας, απασχολώντας σήμερα που μιλάμε πάνω από 70 εργαζόμενες γυναίκες, που αυτό είναι πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία και για το δήμο. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και από την ίδια εταιρία να προχωρήσει ένα δεύτερο σχέδιο, αλλά υπάρχει και ένα ενδιαφέρον από μια ιταλική επιχείρηση, μένει να βρεθούν τα στρέμματα που χρειάζεται προκειμένου να έχουμε μια πολύ σημαντική επένδυση και πιστεύω θα λύσει και το θέμα της ανεργίας στην περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *