Προσπαθούμε να αποφύγουμε το “μοιραίο” για τον Πρίνο – Η παραγωγή αερίου “θωρακίζει” την Energean

Πίεση ασκεί η κρίση του κορωνοϊού στις πετρελαϊκές, τόσο σε όρους κερδών, όσο και παραγωγικών επενδύσεων, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο energypress, με αφορμή το σχετικό αφιέρωμα.

Ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού και της κατάστασης στην πετρελαϊκή αγορά, η Energean αναγκάστηκε να σταματήσει προγραμματισμένες επενδύσεις 80 εκατ. δολαρίων στον Πρίνο για φέτος, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων επιχειρήσεων του χώρου ανά τον πλανήτη. Τονίζει όμως, ότι ο όμιλος της Energean είναι δεσμευμένος για την Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι και θωρακισμένος, ανεξάρτητα από τον Πρίνο, καθώς με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Καρίς από το πρώτο εξάμηνο του 2021 και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η παραγωγή και τα αποθέματά του θα είναι σε ποσοστό πάνω από 80% από αέριο.

Ο επικεφαλής της Energean παραμένει επιφυλακτικός στις προβλέψεις του για την πορεία του κλάδου, δηλώνοντας ότι απομένει να φανεί κατά πόσο η πρόσφατη συμφωνία των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα βελτιώσει το κλίμα σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

Σε ότι αφορά όμως το ελληνικό πρόγραμμα υδρογονανθράκων, ο κ. Ρήγας διατυπώνει την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις έναν major παίκτη για να δεις τους πόρους σου να αναπτύσσονται. “Ο τομέας της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων είναι ένας τομέας που δικαιολογημένα δημιουργεί προσδοκίες και αισιοδοξία ότι θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα για έξοδο της οικονομίας από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι η ελληνική Πολιτεία θα παραμείνει υποστηρικτική και ότι θα διευκολύνει τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων από τους κατάλληλους Operators” τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Energypress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.