ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προσοχή στους γιατρούς μαϊμού, όπως σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σημειώνει ότι  είναι υποχρέωση του να επιστήσει την προσοχή στους συμπολίτες  να μην εμπιστεύονται επιτήδειους που υποδύονται τον Ιατρό και απαιτούν υψηλές αμοιβές για θεραπείες με άγνωστα φάρμακα που ενίοτε χορηγούνται και με ενδαρθρικές ενέσεις.

Ο σύλλογος συνιστά  τη διερεύνηση της ιατρικής ταυτότητας είτε μέσω της σελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας  www.iskavalas.gr, όπου είναι καταχωρημένα τα ονόματα των Ιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου,  είτε παρατηρώντας τα διακριτικά στοιχεία(Ονοματεπώνυμο, Α.Μ. Συλλόγου, αριθμός άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος) που αναφέρονται στις πινακίδες που είναι αναρτημένα στις εξώπορτες των ιατρείων. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντωνίου σημείωσε ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή υπενθυμίζοντας το τελευταίο περιστατικό με τον υποτιθέμενο γιατρό που στάθηκε αιτία να χάσουν την ζωή τους 2 παιδιά.

 Η κ. Αντωνίου σημείωσε πως “Είναι εγκληματικές οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων που κάνουν τους γιατρούς χωρίς να είναι..  Η ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την ζωή των ανθρώπων. Σώζει ζωές και δεν μιλάμε για εξαπάτηση ασθενών που είναι έτσι και αλλιώς μια αποτρόπαια πράξη.

 Γι αυτό και λέμε ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι υποψιασμένοι. Δεν μπορείς να αλλάζεις  θεραπείες ή να χρεώνεις τεράστια ποσά για θεραπείες άλλες. Γι αυτό κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γνωστοποιείται στους κατά τόπους συλλόγους και έτσι να ψάχνουν να δουν αν πράγματι πρόκειται για γιατρούς ή για επιτηδείους.

 Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σε κάθε νομό. Υπάρχουν παντού επιτήδειοι.    Και σαφώς πρέπει ο συγκεκριμένος να τιμωρηθεί παραδειγματικά  γιατί το να αφαιρείς ζωές είναι έγκλημα. Και αυτός αφαίρεσε ζωές μόνο και μόνο για πλουτισμό.

 Βέβαια αυτό επρόκειτο να  συζητηθεί στο Δ.Σ. του συλλόγου μας αλλά μας πρόλαβε η πανδημία και δεν ανακοινώσαμε κάτι. Πρέπει λοιπόν όλοι να είμαστε υποψιασμένοι και να διαπιστώνουμε αν όντως πρόκειται για γιατρούς, για άτομα που είναι στον σύλλογο εγγεγραμμένοι, αν έχουν άδεια κλ. Πρέπει όλοι να είμαστε υποψιασμένοι και πρέπει να καταγγέλλουμε τέτοιες πράξεις για να σώζουμε τους υπόλοιπους.

 Κανείς δεν πρέπει να πέσει στα δίχτυα αυτών των ανθρώπων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

 Η ίδια εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπιστωθεί αν όντως κάποιος είναι γιατρός. «Φτάσαμε ο καθείς να δηλώνει ό,τι θέλει. Αλλά μπορεί ο καθείς να ελέγχει και να μην πέφτει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ή αν καταλαβαίνει ότι είναι κανείς απατεώνας να προβαίνει σε καταγγελία. Μπορεί η καταγγελία να είναι δύσκολη και να μην θέλουμε να μπλεχθούμε σε τέτοιες δύσκολες και χρονοβόρες καταστάσεις αλλά το βέβαιο είναι ότι κάτι τέτοιο ουσιαστικά μας βρίσκει συνεργούς. Πρέπει να καταγγέλλουμε για να μην χαθούν και άλλες ζωές χωρίς αιτία» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *