ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προσβάλει το έργο των γιατρών το σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για τη σεξουαλική παρενόχληση σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το τηλεοπτικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για τη σεξουαλική παρενόχληση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης. Ένα σποτ που προσβάλλει το έργο των γιατρών όπως είπε.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είχαμε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων ένα σποτάκι στο πλαίσιο των διαφόρων δράσεων για να μας ευαισθητοποιήσει στα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το σποτάκι εμφάνιζε ένα γιατρό να παρενοχλεί τη μητέρα ενός παιδιού σε ένα νοσοκομείο. Αυτό είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει τα όρια, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν ενημερώθηκε σε καμία περίπτωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που είναι το δευτεροβάθμιο όργανο των γιατρών και το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ενημερώνεται για οτιδήποτε πρόκειται να κυκλοφορήσει που αφορά γιατρούς. Υπήρχε αντίδραση από τον ίδιο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αλλά κι εμείς εκφράσαμε την αντίθεσή μας. Δεν πρέπει να υπονοεί κανείς ότι στο δύσκολο αγώνα που κάνουμε πριν την κρίση αλλά και μέσα στην κρίση ότι εμείς ιδίως στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα ιδιωτικά, έχουμε χρόνο να σκεφτούμε άλλα πράγματα πέρα από την αγωνία που έχουμε για τον άρρωστο και την αρρώστια του. Εμείς εδώ ακόμα κι όταν κανείς μας είναι σε μια «χαλαρή» στιγμή, σε ένα διάλλειμα που απολαμβάνουμε έναν καφέ ή οτιδήποτε άλλο, πραγματικά σκεφτόμαστε ακριβώς την επόμενη κίνησή μας για ένα βαρύ περιστατικό, την επόμενη δράση μας για να λύσουμε το πρόβλημα ενός συνανθρώπου μας που νοσηλεύεται ή ενδεχομένως είναι στα επείγοντα ή στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και πρέπει να του δώσουμε μια λύση».

ΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Τόνισε δε πως «αυτό κυριαρχεί όταν ερχόμαστε εδώ, ξεχνάμε τα προβλήματα που έχουμε με την οικογένειά μας, τα προσωπικά  μας προβλήματα και δινόμαστε πραγματικά για να λύσουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις, δεν έχουμε χρόνους για δεύτερες σκέψεις και για τέτοια θέματα όπως ακριβώς αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και θα έπρεπε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων να επιλέξει ενδεχομένως άλλα θέματα προσέγγισης. Βέβαια το θέμα είναι το εξής και πρέπει να γίνει μια έρευνα σε βάθος. Γιατί και η Γενική Γραμματεία δεν το κάνει με δικές της δυνάμεις, όπως και όλοι οι φορείς, παραχώρησε αυτά τα δικαιώματα το να κάνει ένα σενάριο και στη συνέχεια να γυριστεί σε ένα κινηματογραφικό φιλμ κάποιων λεπτών. Άρα πρέπει να δούμε ακριβώς τι έγινε και φτάσαμε σε αυτό το ξεδιάντροπο βιντεάκι που απεικονίζει γιατρούς να παρενοχλούν σεξουαλικά τη μητέρα ενός νοσηλευόμενου παιδιού. Επειδή εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος και ως φυσικά πρόσωπα στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, δεν λέμε ότι όλοι οι γιατροί είναι άγιοι. Υπάρχουν και κάποιοι ανάμεσά μας, λίγοι ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι άγιοι, μπορεί να υπάρξουν και μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό το βιντεάκι δεν μπορεί να υιοθετηθεί από το ιατρικό Σώμα πανελλαδικά αλλά και τοπικά από την ιατρική κοινότητα της Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *