Προς τα τέλη Απριλίου θα αναλάβει η Fraport  τις τύχες και του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας

Η Εταιρία Fraport, αναμένεται  να αναλάβει την ευθύνη και τη διοίκηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά το Πάσχα και μεταξύ αυτών και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η εταιρεία πραγματοποίησε προσφάτως  στο ξενοδοχείο LUCY, ημερίδα για τα θέματα ασφάλειας.

Στο περιθώριο της ημερίδας έγινε γνωστό ότι επίκειται αυτό που αναβάλλεται συνεχώς από το φθινόπωρο του 2016, με πιθανότερες ημερομηνίες η Fraport  να εγκατασταθεί και στο Αεροδρόμιο της Καβάλας,  προς τα τέλη Απριλίου.

Στην ημερίδα, γνωστοποιήθηκε απέναντι σε υπηρεσίες, εθελοντές και τοπικούς φορείς ότι η Fraport επιζητά συνέργειες, ενίσχυση της κουλτούρας της ασφάλειας στο αεροδρόμιο, προετοιμάζοντας πολλές ακόμη συναντήσεις που έχουν και το χαρακτηριστικό της γνωριμίας της με τους τοπικούς παράγοντες. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι μισοί από τους 19 εργαζόμενους της Fraport, καθώς οι υπόλοιποι βρισκόντουσαν  σε εκπαίδευση. Ο νέος Αερολιμενάρχης  κ. Νίκος Δασκάλου, έκανε σχετικές δηλώσεις ενημερώνοντας για το τι θα επακολουθήσει μόλις αναλάβει η Fraport.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Ο κ. Νίκος Δασκάλου ανέφερε ότι  «Η συνάντηση αυτή είχε περισσότερο χαρακτήρα, πρώτης γνωριμίας της εταιρίας, με τους φορείς με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε στο Αεροδρόμιο. Τους γνωστούς φορείς, όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία, οι εθελοντικές διασωστικές ομάδες, γιατί πέρα από τη γνωριμία μας, ο σκοπός είναι να επικοινωνήσουμε στο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ανάγκης, που υπάρχει από την εταιρία, το οποίο είναι τυπικό και ουσιαστικό απαιτούμενο, πριν από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου».  Πρόσθεσε δε πως «Θέλαμε  λοιπόν να το παρουσιάσουμε αυτό, να ακούσουμε και τις απόψεις όλων των φορέων που εμπλέκονται και συμμετέχουν, να ξεκινήσουμε δηλαδή μιας τέτοιας μορφής συνεργασία, όπως και τελικά έγινε».. Καταληκτικά ανέφερε ότι « Αυτός ήταν ο στόχος της ημερίδας  και επετεύχθη στο ακέραιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση