ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προς αδελφοποίηση Καβάλα – Σενζέν στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος στην Κίνα

Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε τις προκαταρκτικές συζητήσεις με την πόλη της Κίνας Σενζέν που βρίσκεται βόρεια του Χονγκ Κονγκ και το μεσημέρι της Κυριακής η δήμαρχος κ. Τσανάκα μαζί με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου είχαν συνάντηση στο δημαρχείο με εκπροσώπους της πόλης. Η επικείμενη αδελφοποίηση στοχεύει στο τουριστικό άνοιγμα προς την Κίνα, καθώς ο Δήμος Καβάλας αναμένεται να συμμετάσχει το 2018 στην Έκθεση Τουρισμού της   περιοχής Γκουανγκτονγκ όπου ανήκει η πόλη Σενζέν. Η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε πως επιχειρούν ένα τουριστικό άνοιγμα προς την Κίνα που είναι μία πολύ αναπτυσσόμενη χώρα.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» προσπαθούν πραγματικά να διευρύνουν όλους εκείνους τους ορίζοντες προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών τουριστών στην περιοχή μας. Καταρχήν υπήρχε μια συνάντηση για ενδιαφέρον αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων Σενζέν και Καβάλας. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπου της πόλης Σενζέν της δημάρχου και εμού, προκειμένου να συζητήσουμε τα διάφορα θέματα και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που σκεφτόμαστε. Μας μεταφέρθηκε λοιπόν από την άλλη πλευρά ότι καταρχήν οι Κινέζοι είναι άνθρωποι των πράξεων και όχι των λόγων και θέλουν λοιπόν να γίνουν πράξη τα όσα συμφωνήσουμε. Να πούμε ότι η πόλη Σενζέν είναι δίπλα στο Χονγκ Κονγκ, βρίσκεται σε ελεύθερη οικονομική ζώνη και είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο. Οπότε μια τέτοια συνεργασία θα βοηθήσει πάρα πολύ την περιοχή μας καθότι μιλάμε για μια περιοχή με πληθυσμό 7 εκατομμυρίων, μιλάμε για την πόλη κι όχι για την ευρύτερη περιοχή που εντάσσεται».

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πρόσθεσε δε πως «σύμφωνα με τη συζήτηση καταλήξαμε λοιπόν ότι πραγματικά εκεί που μπορούν να συνεργαστούν οι δύο περιοχές είναι σε θέματα τουρισμού και ήδη από την Κυριακή βάζουμε σε πλώρη το πρόγραμμα να επισκεφθούμε την περιοχή. Έτσι όπως είδαμε το πρόγραμμα της περιοχής Σενζέν μιλάμε για το μήνα Δεκέμβριο, δεδομένου ότι εκείνο το μήνα έχουν μια συνάντηση πόλεων με τις οποίες συνεργάζονται και άρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μας να πάμε σε μια τέτοια συνάντηση. Ήδη από πέρσι είχαμε στη σκέψη μας να κάνουμε μια έκθεση στην Κίνα. Καταρχήν Κίνα και Ινδία είναι οι μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο. Θέλαμε όμως λίγο περισσότερο να ψάξουμε καλύτερα ποιους άλλους τρόπους συνεργασίας μπορούμε να βρούμε. Δεδομένης λοιπόν τώρα της συνάντησης αυτής και της οποιασδήποτε σύσφιξης σχέσεων των δύο πλευρών, η μελλοντική συμμετοχή μας σε κάποια έκθεση θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Άρα θα ξεκινήσουμε πρώτα από τη συνάντηση αυτή και τη συνεργασία των δύο περιοχών με σκοπό βέβαια και σκέψη στην αδελφοποίηση, έτσι ώστε η συμμετοχή μας σε κάποια έκθεση να έχει μεγαλύτερη αξία καθώς θα υπάρχει βοήθεια και από την άλλη πλευρά προκειμένου να έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Πχ στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης που θα συμμετέχουμε 31 Μαρτίου με αρχές Απριλίου, ήδη ο αδελφοποιημένος δήμος Νέφσκι έχει δηλώσει ότι θα μας βοηθήσει εμπράκτως στη συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη έκθεση είτε με την προβολή περισσότερο της Καβάλας στα μέσα ενημέρωσης είτε ακόμα προγραμματίζουμε ήδη από τώρα τη διοργάνωση φαν τριπ δημοσιογράφων από την Αγία Πετρούπολη για να έρθουν στην περιοχή μας. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτού του είδους η συνεργασία είναι και πιο εύκολα και άμεσα τα αποτελέσματα που θέλουμε να έρθουνε στην περιοχή μας από την άφιξη των τουριστών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *