Προς έγκριση βρίσκεται η μελέτη ανάπλασης της αυλής και του Φάρου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Προς έγκριση βρίσκεται η μελέτη ανάπλασης της αυλής και του Φάρου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας κ. Δαδάκη σημείωσε ότι η μελέτη είναι προς έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «υπάρχει μια νέα έκδοση μελέτης που αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του Φάρου. Είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2012. Είχε κατατεθεί η πρώτη φάση της μελέτης που εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού με ορισμένους όρους. Από τότε ακολούθησε αλληλογραφία με τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, η μελέτη πήγε κι ήρθε αρκετές φορές προκειμένου να διορθωθεί και να καλύπτει τους όρους της υπουργικής απόφασης. Τώρα έχουμε την τελευταία έκδοση που βελτιώνει τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου. Προβλέπει κατασκευή υπόγειων χώρων και είμαστε στη φάση του ελέγχου της μελέτης για να αποσταλεί στο υπουργείο Πολιτισμού  για έγκριση. Ένα από τα θέματα της πρώτης μελέτης ήταν των μεγάλων διαστάσεων γήπεδο μπάσκετ που προβλεπόταν στην αυλή. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων έλεγε ότι πρέπει να γίνει μικρότερο διότι δεν μπορούσαν σε τόσο μικρή έκταση να συγχρωτιστούν ανάγκες αύλησης, άθλησης και πρόσβασης του κοινού στο ωραιότερο σημείο της Καβάλας. Υπήρξε διάσταση απόψεων που δεν έχει βελτιωθεί 100%».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε το 2012, το 2017 λάβαμε ένα δεύτερο τεύχος μελέτης που το επιτρέψαμε διότι δεν τηρούσε τους όρους της υπουργικής απόφασης και το 2019 η μελέτη πήγε- ήρθε, και μέσα στο καλοκαίρι του 2020 ελπίζουμε στην τελική μελέτη. Είναι ένα σύνθετο έργο που προβλέπει εργασίες διαμόρφωσης του σχολείου, αποχωματώσεις, ανακτήσεις και ενίσχυση της στατικής επάρκειας του προμαχώνα. Είναι ένα έργο που θέλει μεγάλη χρηματοδότηση.

Θέμα στατικότητας της αυλής δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει. Η στατική μελέτη που αφορά τον προμαχώνα προέκρινε ότι πρέπει να φύγουν οι επιχωματώσεις των νεότερων χρόνων. Η αυλή δεν έχει θέματα γιατί είναι πάνω στο βράχο. Θέλει πολλή δουλειά το έργο αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.