ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Προοπτική με στοιχεία για το αεροδρόμιο της Καβάλας» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος  Μαρκόπουλος

Η Εταιρεία Fraport ήρθε να μείνει στην ζωή μας καθώς ουσιαστικά αγόρασε 14 Περιφερειακά αεροδρόμια μεταξύ αυτών και της Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Zinell  και έκανε σχετικές δηλώσεις για το όλο θέμα.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μαρκόπουλος, «οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι ικανοποιημένοι από τη θερινή κίνηση και γι’ αυτό σκοπεύουν να στηρίξουν το αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εξετάζεται και η περαιτέρω ενίσχυση της καλοκαιρινής κίνησης. Το ένα εκ των δύο θεμάτων που αναλύθηκε αφορά στην αναδιοργάνωση του αεροδρομίου έστω κι αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Η διαδικασία αναδιοργάνωσης περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων τα οποία θα πληρούν αυστηρότερες προδιαγραφές για εντατικότερους ελέγχους σε επιβάτες και επισκευές. Επίσης, επισημάνθηκε ότι το καβαλιώτικο αεροδρόμιο θα πρέπει να αποκτήσει μια καλύτερα δομημένη εικόνα προορισμού, γεγονός που θα αυξήσει και τη χειμερινή κίνηση. Να έχουμε κίνηση δηλαδή και τον χειμώνα, να έχουμε καλύτερη εικόνα ως προορισμός. Εξάλλου, προορισμός δεν είναι μόνο η Καβάλα και η Θάσος αλλά και περιοχές όπως η Ξάνθη, οι αρχαίοι Φίλιπποι και το όρος Παγγαίο. Κανείς δεν πάει να δει απλά ένα αεροδρόμιο, έστω και αν αυτό είναι στη Ν. Υόρκη. Θέλει να δει τον προορισμό. Η Περιφέρεια επομένως θα ενισχύσει την προσπάθεια της Fraport προκειμένου μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου, αλλά και της κεντρικής ιστοσελίδας της εταιρείας, να προβάλλεται αποτελεσματικότερα».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος  έκανε γνωστό στην συνέχεια  επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται επίσκεψη στην Καβάλα εκπροσώπων της γαλλικής ταξιδιωτικής εταιρείας Τούϊ, η οποία αναζητά χώρο ώστε να δρομολογήσει πτήσεις από το Παρίσι προς την Καβάλα.

Όπως ανέφερε «Την προσπάθεια αυτή βέβαια θα πρέπει να στηρίξουν και οι ξενοδόχοι Καβάλας και Θάσου, αφού η εταιρεία επιθυμεί να δρομολογήσει αφίξεις ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή καταλύματα. Βεβαίως, οι ξενοδόχοι οφείλουν να καλύψουν και τις ανάγκες των βαλκάνιων τουριστών, επομένως αδυνατούν να διαθέσουν όλα τα δωμάτιά τους σε τουρίστες άλλων χωρών. Δεν βρήκε και επαρκή αριθμό αλλά και  υποδομές η εταιρεία και αυτό πρέπει να το δούμε. Και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που πρέπει να επιβιώσουν λενε ότι θα πρέπει να έχουμε και το νου μας στα Βαλκάνια, για αυτό και δεν δίδουν όλα τα δωμάτια αλλού ώστε να κρατήσουν την ισορροπία και με τα Βαλκάνια και τον οδικό τουρισμό».

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε πως «Εμείς το κοιτάμε ζεστά αυτό το θέμα για το 2018 με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας για τον Τουρισμό κ. Αμοιρίδη για να δούμε τι κάνουμε από εδώ και στο εξής. Η εταιρεία να θυμίσω ότι δεν έχει δικά της αεροπλάνα όμως έχει στόχο και σαφώς και θέλει να αυξήσει τα κέρδη της.

Αν και επί χρόνια το Αεροδρόμιο της Καβάλας που είναι καλό, πιεζόταν μεταξύ εκείνου της Θεσσαλονίκης και εκείνου  της Αλεξανδρουπόλεως, φαίνεται πλέον ότι ο καβαλιώτικος αερολιμένας αποκτά ενδιαφέρον και αποτελεί βάση για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας. Αποκτούμε μια προοπτική στον τουρισμό με την Καβάλα αυτά καθεαυτή ως τουριστικός προορισμός. Και πολλές φορές πάμε στην Αθήνα μέσω Αλεξανδρούπολης την στιγμή που δεν έχει ούτε καν δεύτερο διάδρομο το αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη. Και το σκάφος κινείται εκεί που προσγειώθηκε».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό το δελτίο της ίδιας της εταιρείας που τονίζει τα εξής:

«Συνάντηση της Fraport Greece με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Καβάλας

Ο επιτυχής διάλογος ενισχύει το πνεύμα συνεργασίας – Στόχος είναι η δημιουργία συνεργειών και συνεργασιών – Η Fraport Greece είναι έτοιμη να αναλάβει την λειτουργία και διαχείριση των 14 αεροδρομίων

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece επισκέφθηκε την περιοχή της Καβάλας με στόχο την πραγματοποίηση εντατικών συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συναντήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει η Fraport Greece στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης. Το αεροδρόμιο της Καβάλας εξυπηρετεί την περιοχή της Καβάλας, καθώς και την ευρύτερη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο κ. Zinell παρουσίασε τον νέο αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Καβάλας, κ. Νικόλαο Δασκάλου. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αισιοδοξία για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αναβάθμισης του αεροδρομίου και της συνεπαγόμενης μελλοντικής ανάπτυξής του η οποία θα αποτελέσει δυναμική κινητήρια δύναμη για την περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στην Καβάλα ο CEO της Fraport Greece κ. Alexander Zinell τόνισε: «Η Fraport Greece είναι εδώ για να δημιουργήσει συνέργειες και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρχές. Μοιραζόμαστε όλοι τους ίδιους στόχους για αύξηση της επιβατικής κίνησης και της ικανοποίησης των επιβατών και δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών για την περιοχή. Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας, καθώς και των άλλων αεροδρομίων. Συνεπώς, έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την αναβάθμιση του κάθε αεροδρομίου. Εκτός από την προκαταβολική επένδυση των € 1,2 δισ. για τα 14 αεροδρόμια, θα επενδύσουμε  περίπου € 330 εκατομμύρια επιπλέον για την ανάπτυξή τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχουμε ήδη προσλάβει προσωπικό για τα αεροδρόμια και είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να αναλάβουμε τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων».

ΔΙΑΜΑΧΗ

Στο ερώτημα προς τον κ. Μαρκόπουλο για το  ποια είναι η θέση του για τη διαμάχη Ιωσηφίδου, προέδρου Δημωφέλειας»   και  Αμοιρίδη τόνισε ότι   «Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο.  Να κοιτάμε την πραγματικότητα και δεν θέλω να μπω σε αυτή την συζήτηση, Εμείς ως Περιφέρεια κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *